Intel anunta procesorul Atom, ideal pentru terminalele mobile

Autor:  | Publicat în:  Intel 1.752 ori
<b>Intel anunta procesorul Atom, ideal pentru terminalele mobile</b>Intel Atom va fi numele noii familii de procesoare cu consum scazut, create special pentru terminalele mobile folosite pentru navigarea pe Internet. Noile procesoare sunt bazate in intregime pe o noua microarhitectura, creata special pentru terminale de...

Intel Atom va fi numele noii familii de procesoare cu consum scazut, create special pentru terminalele mobile folosite pentru navigarea pe Internet.

Noile procesoare sunt bazate in intregime pe o noua microarhitectura, creata special pentru terminale de mici dimensiuni si consum redus, pastrand specificatiile unui Intel Core 2 Duo. Sean Maloney, vice presedintele si directorul de marketing Intel a afirmat ca acest procesor este cel mai mic construit vreodata de companie si aceasta foloseste cei mai mici tranzistori din lume. De asemenea, oficialul Intel a mentionat ca Atom va da startul unei noi experiente Internet pe terminalele mobile, inovand intreaga industrie mobila.

Reprezentantii producatorului lui Atom sunt siguri ca cererea pentru asa-zisele netbooks (terminale Internet), dar si nettops (PC-uri cu functii avansate de navigare pe Internet) va creste in urmatorii ani, astfel ca noile procesoare vor fi extrem de utile. Designul viitorului presupune folosirea unui procesor cu consum redus, dar cu o mare putere de calcul, astfel incat sa permita conectarea "urmatorului miliard de persoane" la Internet.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×