Intel anunță venituri record pe trimestrul 3 al acestui an: 14.6 miliarde de dolari

Autor:  | Publicat în:  Intel 600 ori
<b>Intel anunță venituri record pe trimestrul 3 al acestui an: 14.6 miliarde de dolari</b>Intel a postat veniturile sale pe trimestul 3 al acestui an, atingând suma record de 14.6 miliarde de dolari. Veniturile nete sunt de 3.3 miliarde de dolari, iar profitul operațional de 4.5 miliarde de dolari. &nbsp; Compania a generat în jur de 5.7...

Intel a postat veniturile sale pe trimestul 3 al acestui an, atingând suma record de 14.6 miliarde de dolari. Veniturile nete sunt de 3.3 miliarde de dolari, iar profitul operațional de 4.5 miliarde de dolari.

Compania a generat în jur de 5.7 miliarde de dolari din operațiunile sale și a plătit dividende de 1.1 miliarde. Segmentul PC Client a produs 9.2 miliarde de dolari în venituri, cu 6% mai mult decât în trimestrul precedent și cu 9% mai mult decât anul trecut. Secțiunea Data Center a ajuns la 3.7 miliarde de dolari profit, cu 5% mai mult decât în trimestrul anterior și în creștere cu 16% față de 2013.

între timp zona "Internet of Things" a înregistrat o scădere față de 2% în comparație cu trimestrul 2 al acestui an, dar și o creștere cu 14% față de anul trecut. Cel mai slab segment a fost cel Mobile și Communications, cu venituri de 1 milion de dolari, peformanta slabă așteptată de altfel. în cele din urmă porțiunea de software și servicii a ajuns la 558 de milioane de dolari, cu 2% mai mult decât în 2013.

Am înțeles că Intel ar fi pierdut în jur de 1 miliard de dolari în secțiunea să Mobile în ultimele luni, deci acel segment e o gaură neagră în bugetul companiei. Va reuși Intel să o facă profitabilă?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×