Intel dedică o întreagă echipă unui proiect de modem LTE pentru următorul iPhone

Autor:  | Publicat în:  Intel 861 ori
<b>Intel dedică o întreagă echipă unui proiect de modem LTE pentru următorul iPhone</b>Intel dedică ample resurse unui proiect axat pe un modem LTE creat special pentru viitoarea generaţie de modele iPhone, conform celor de la Venturebeat. La integrarea lui Intel 7360 pe iPhone 7 lucrează o echipă de aproximativ 1000 de persoane, se...

Intel dedică ample resurse unui proiect axat pe un modem LTE creat special pentru viitoarea generaţie de modele iPhone, conform celor de la Venturebeat. La integrarea lui Intel 7360 pe iPhone 7 lucrează o echipă de aproximativ 1000 de persoane, se pare.

Astfel, producătorul de chipuri ar dori să ofere un produs mai solid decât modemurile Qualcomm, consolidându-şi parteneriatul cu Apple. Idealul ar fi ca pe viitor să fie folosit un "system on chip" similar cu cele din Seria A de pe actualele iPhone-uri, dar unul care să includă atât procesorul în sine, cât şi modemul LTE pe o singură componentă.

Până acum Apple s-a bazat pe Samsung şi TSMC, pentru producţia lui A9 pentru iPhone 6s de exemplu, în vreme ce pe modemurile LTE au fost furnizate de Qualcomm. Parteneriatul cu Intel ar pune la dispoziţie metode superioare de producţie, cel puţin teoretic. O colaborare între cele două companii nu e exclusă, mai ales că Apple a folosit modemuri 3G de la Infineon pe iPhone-uri, compania fiind apoi cumpărată de Intel în 2011.

Având în vedere scandalul Chipgate, nu credem că pe viitor Apple ar dori să aibă 3 producători ai procesorului de iPhone, deci dacă Intel trece "examenul", ar putea să rămână în cele din urmă singurul producător de SoC pentru iPhone.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×