Intel îşi adjudecă prima comandă de chipuri de la Apple, deocamdată doar chipuri modem pentru iPhone

1.400 ori
<b>Intel îşi adjudecă prima comandă de chipuri de la Apple, deocamdată doar chipuri modem pentru iPhone</b>Se vehicula de ceva vreme faptul că Apple urma să apeleze la Intel pentru o comandă de chipuri, lucru ce se și întâmplă. Nu este vorba totuși despre un contract ce stipulează achiziția de procesoare propriu-zise, ci doar pe cea de modemuri LTE care vor

Intel şi-a adjudecat o comandă importantă de chipuri, chiar de la Apple, companie care tradiţional nu lucrează cu Intel, ci cu TSMC, Qualcomm sau Samsung în zona mobile. Nu e totuşi vorba despre un procesor principal, ci de un chip de modem.

Până acum Qualcomm furniza aceste componente, dar Intel a câştigat licitiația, diversificându-şi astfel clientela. Astfel, pe viitor, modelele iPhone vândute în reţeaua AT&T vor avea modem Intel, dar şi unele variante internaţionale, conform celor apropiaţi de producător. iPhone-urile din reţeaua Verizon vor opta pentru componenta Qualcomm, care rămâne totuşi furnizor principal de modemuri pentru iPhone.

Intel nu a avut un an bun în zona mobile, închizând proiectul Intel Atom şi pierzând spre exemplu ASUS drept client, astfel că seria ZenFone 3 optează pentru chipseturi Snapdragon. Qualcomm îşi continuă dominaţia pe această piaţă, dar în zona de modemuri are concurență ceva mai acerbă. Ca să vă faceţi o idee despre câştigurile Intel, AT&T va vinde în jur de 22 de milioane de modele iPhone în 2016, conform estimărilor. Un modem ar trebui sa le aduca in jur de 10-15 dolari per unitate.

Apple a colaborat cu Infineon Technologies în trecut, ei furnizând modemul pentru primul model iPhone în 2007, apoi fiind cumpăraţi de Intel şi pierzând contractul. Acum situaţia s-a redresat pentru americani.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×