Intel și Apple - discuții legate de o eventuală colaborare În producția de procesoare

925 ori
<b>Intel și Apple - discuții legate de o eventuală colaborare În producția de procesoare</b>Apple are un parteneriat strâns cu Samsung în privința procesoarelor pe care le utilizează în tripleta: iPhone, iPad și iPod. Știți că disputele dintre cele două companii au ținut titlurile de pe prima pagină pe mai toate ziarele, site-urile...

Apple are un parteneriat strâns cu Samsung în privința procesoarelor pe care le utilizează în tripleta: iPhone, iPad și iPod. Știți că disputele dintre cele două companii au ținut titlurile de pe prima pagină pe mai toate ziarele, site-urile și blogurile din întreaga lume. Mai ales că Samsung și Apple luptă pentru poziția de no. 1 pe telefoane inteligente (Samsung domină) și pe tablete (Apple are o cotă de piață de peste 50% în 2012 și Samsung pe 2, dar la mare distanță).

Este logic ca Apple să caute un partener strategic pentru procesoarele integrate în smartphone-urile și tabletele sale. Intel rămâne un gigant care-și dorește mult să-și diversifice activățile. Ei nu produc CPU pe arhitectură ARM, dar nu m-aș mira ca într-o eventuală colaborare cu Apple să lase prejudecățile de o parte. Ar mai fi un obstacol. Intel trage tare ca procesoarele sale Intel Atom pe x86 să ajungă în telefoane și tablete cu Android. Aș putea să dau două exemple în mare viteză: ZTE Grand X IN și ASUS Fonepad ce va ajunge și la noi în viitorul apropiat.

Până la urmă este doar un zvon și cred că Apple ar putea mult mai ușor să apeleze la Qualcomm sau TSMC decât la Intel care nu are o experiență pe ARM. Intel și Apple colaborează deja pe linia de portabile și ar fi logic în o oarecare măsură să-și extindă parteneriatul.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×