Internetul mobil, popular si in Romania

1.018 ori
<b>Internetul mobil, popular si in Romania</b>Operatorii de telefonie mobila beneficiaza de goana dupa Internet de mare viteza si de buna calitate, care ii face pe utilizatori sa apeleze la serviciile acestora. Astfel, operatorii obtin profituri considerabile de pe urma traficului de date si isi...

Operatorii de telefonie mobila beneficiaza de goana dupa Internet de mare viteza si de buna calitate, care ii face pe utilizatori sa apeleze la serviciile acestora. Astfel, operatorii obtin profituri considerabile de pe urma traficului de date si isi permit sa ieftineasca serviciile voce, dupa cum ne informeaza Saptamana Financiara.

E-mailul ocupa un loc important in viata utilizatorilor romani, in special a celor din categoria business, dar nu doar a acestora. Prezenta puternica a continuturilor digitale online tenteaza tot mai multi consumatori, generand un trafic impresionant pentru principalii jucatori de pe piata telefoniei mobile din Romania. Spre exemplu, traficul de date prin intermediul telefoanelor BlackBerry a crescut cu 58% in luna decembrie a anului trecut, fata de luna ianuarie a lui 2007. In SUA teama operatorilor ca VoIP-ul ii va duce la faliment a fost inlocuita cu exaltarea pricinuita de profiturile generate de broadbandul mobil utilizat intens acum.

Lucrurile stau bine si in Europa, unde Deutsche Telekom indica o crestere a traficului de date cu 61% in trimestrul 4 al anului trecut. Aceste cresteri au fost confirmate si de catre operatori ca Vodafone, Orange, Telefonica si multi altii. In ziua de azi, noii clienti ai operatorilor doresc automat si pachete de date, fapt indicat si de statisica, daca luam in calcul faptul ca 95% dintre clientii Orange care poseda telefoane compatibile cu astfel de servicii au si pachetele de date activate. Predictiile pentru broadbandul mobil sunt si mai imbucuratoare, de vreme ce analistii preconizeaza o dublare a incasarilor pana in 2011.

Dupa investitii de miliarde de euro in infrastructura 3G/HSDPA, marii operatori isi recupereaza in sfarsit banii prin intermediul serviciilor date, iar noua tehnologie WiMAX promite sa aduca o mai mare eficienta si costuri reduse.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×