Investirea lui Obama atrage atentia asupra bruierii telefoanelor mobile

1.055 ori
<b>Investirea lui Obama atrage atentia asupra bruierii telefoanelor mobile</b>Investirea presedintelui SUA Barack Obama a adus in atentia presei de peste Ocean problema bruierii semnalului telefoanelor mobile, lucru care s-a intamplat in timpul evenimentului la care au participat peste 2 milioane de persoane. Washington Post anunta...

Investirea presedintelui SUA Barack Obama a adus in atentia presei de peste Ocean problema bruierii semnalului telefoanelor mobile, lucru care s-a intamplat in timpul evenimentului la care au participat peste 2 milioane de persoane.

Washington Post anunta ca autoritatile federale au bruiat telefoanele mobile ale persoanelor prezente la investire, iar acum si autoritatile locale doresc sa primeasca aprobarea pentru a face acelasi lucru. Problema e ca bruierea telefoanelor este ilegala, cel putin fara aprobarea autoritatilor federale.

Pentru a realiza o astfel de bruiere este nevoie de o tehnologie ce implica "trimiterea unui baraj de energie care "ineaca" semnalele in multiple benzi". Politia poate folosi la randul sau functia "scan and jam", care depisteaza semnalele suspicioase si le blocheaza, in loc sa bruieze telefoanele tuturor.

O problema cu aceste bruiaje ar fi urgentele, deoarece persoanele aflate in dificultate nu mai pot chema o ambulanta sau politia, in cazul unei situatii in care federalii pun in actiune tehnologia de blocare a semnalelor. Intrebarea este daca ar trebui sau nu politistii sa fie dotati cu aparate care pot bruia semnalul telefoanelor mobile, o unealta destul de puternica, in mainile oricui.

Sursa: Crunchgear.com

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×