Invierea lui N-Gage si SDK-ul iPhone impulsioneaza dezvoltarea jocurilor de pe mobile

1.450 ori
<b>Invierea lui N-Gage si SDK-ul iPhone impulsioneaza dezvoltarea jocurilor de pe mobile</b>Ce au in comun accelerometrele, SDK-ul iPhone si touchscreenurile? Aceste 3 sisteme ar putea face ca gamingul pe mobil sa treaca de la stadiul de teorie la practica. Pana si "invierea" N-Gage a avut succes cu 2 zile in urma, fiind disponibila o varianta...

Ce au in comun accelerometrele, SDK-ul iPhone si touchscreenurile? Aceste 3 sisteme ar putea face ca gamingul pe mobil sa treaca de la stadiul de teorie la practica. Pana si "invierea" N-Gage a avut succes cu 2 zile in urma, fiind disponibila o varianta destinata testarii publice a platformei.

Inspiratia pare a veni de la Nintendo Wii, dar urmatorul pas al gamingului pe mobile este cu siguranta adoptarea touchscreenului ca metoda principala de input. Odata cu lansarea SDK-ului, vom vedea cu siguranta o explozie de titluri pentru telefonul celor de la Apple, iar pana atunci Nokia N81 isi va cadorisi utilizatorii cu numeroase titluri care ar putea chiar rivaliza cu cele de pe PlayStation Portable.

Intre timp cei de la Sony Ericsson par tentati sa foloseasca accelerometrele pentru a da gamerilor posesori de telefoane SE un motiv sa-si miste mainile in timp ce se joaca. Toate acestea sunt evident depasite de smartphone-urile noi, deja dotate cu placi grafice si capabile sa ruleze variante moderne ale shooterelor vechi. Cu toate aceste tehnologii intrecandu-se pentru a prinde momentul de dezvoltare a gamingului mobil, este foarte posibil ca o abordare in stil Wii sa le intreaca pe toate. Cei de la GestureTek se axeaza pe un sistem de control bazat pe gesturi folosind engine-ul "EyeMobile" care opereaza pe acelasi principiu ca si un mouse optic, dar foloseste camera telefonului pe post de senzor.

Vom asista cu siguranta la o revolutie a gamingului mobil, de vreme ce Nokia ne promite deja Call of Duty si jocuri FIFA 3D pe telefoanele sale N-Gage.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×