Apple intrece Microsoft si Motorola la capitolul vanzari

1.014 ori
<b>Apple intrece Microsoft si Motorola la capitolul vanzari</b>Chiar daca se afla pe piata mobila de mai putin de un an, Apple a reusit sa vanda mai multe iPhone-uri in cel de-al patrulea sfert fiscal al anului trecut decat toate terminalele Windows Mobile din SUA, conform unui studiu realizat de Canalys....

Chiar daca se afla pe piata mobila de mai putin de un an, Apple a reusit sa vanda mai multe iPhone-uri in cel de-al patrulea sfert fiscal al anului trecut decat toate terminalele Windows Mobile din SUA, conform unui studiu realizat de Canalys.

Cercetatorii estimeaza ca iPhone a detinut o cota de piata de 28%, cel putin in SUA, in vreme ce Research in Motion si ale sale BlackBerry-uri au detinut 41%, dominand piata. Telefoanele Windows Mobile au ajuns cu greu la 21%, aflandu-se pe locul 3 dupa cele produse de Apple. La nivel mondial lucrurile stau diferit cu Nokia dominand piata globala si vanzand 52.9% din totalul smartphone-urilor. RIM ocupa locul 2 in acest clasament cu 11.4%, in vreme ce Apple ocupa locul cu 6.5%, in fata celor de la Motorola.

iPhone s-a descurcat destul de bine si in Europa, Estul Mijlociu si Africa, unde s-a clasat in spatele gigantilor Nokia, RIM, HTC si Motorola, intrecand totusi Sony Ericsson, Samsung si Palm. Intre timp, lasand la o parte competitia hardware, cea software este castigata in mod clar de Symbian, cu 65% din piata, urmat de Windows Mobile cu 12% si RIM cu 11%. In ciuda predictiilor pentru anii viitori, Linux nu a fost atat de popular pe smartphone-uri, in comparatie cu anul 2006, cei de la Motorola livrand cu 28% mai putine terminale dotate cu acest sistem de operare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×