Apple explică de ce a ales ca iOS 10 Developer Preview să vină cu un kernel necriptat

1.101 ori
<b>Apple explică de ce a ales ca iOS 10 Developer Preview să vină cu un kernel necriptat</b>În cardul ediției din acest an a conferinței WWDC, cei de la Apple au oferit și o demonstrație pentru noul iOS 10, sistem de operare ce este disponibil în acest moment doar în varianta Developer Preview și destinată doar dezvoltatorilor. Un detaliu descop

Evenimentul Keynote ce a marcat deschiderea conferinței WWDC 2016 ne-a adus și o demonstrație pentru iOS 10 - sistem de operare ce va ajunge pe smartphone-uri în varianta finală începând din toamnă odată cu iPhone 7. La ora actuală este disponibil doar iOS 10 Developer Preview, o versiune care se recomandă doar dezvoltatorilor, și asta pe seama bug-urilor ce pot apărea în număr mare.

Pe lângă numeroasele funcții aduse la pachet, s-a descoperit și un detaliu interesant în cazul lui iOS 10 Developer Preview. Se pare că primim aici un kernel necriptat - acesta fiind nucleul unui sistem de operare ce controlează cum aplicațiile pot folosi componentele hardware și întări protocoalele de securitate. Deși se credea că Apple a făcut o eroare și a lasat kernel-ul necriptat, se pare că firma din Cupertino a făcut asta dinadins.

Motivul adus în ecuație de către Apple este acela că prin necriptare se poate optimiza performanța sistemului de operare fără a compromite securitate device-ului folosit. Aparent, această decizie i-ar putea ajuta pe cei de la Apple să descopere mai multe găuri de securitate în software-ul iOS și a le rezolva rapid, și totodată face munca agențiilor guvernamentale mai dificilă în cazul în care se dorește deblocarea unui device fără autorizarea companiei. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×