Apple explică de ce a ales ca iOS 10 Developer Preview să vină cu un kernel necriptat

Autor:  | Publicat în:  Apple  Software 1.041 ori
<b>Apple explică de ce a ales ca iOS 10 Developer Preview să vină cu un kernel necriptat</b>În cardul ediției din acest an a conferinței WWDC, cei de la Apple au oferit și o demonstrație pentru noul iOS 10, sistem de operare ce este disponibil în acest moment doar în varianta Developer Preview și destinată doar dezvoltatorilor. Un detaliu descop

Evenimentul Keynote ce a marcat deschiderea conferinței WWDC 2016 ne-a adus și o demonstrație pentru iOS 10 - sistem de operare ce va ajunge pe smartphone-uri în varianta finală începând din toamnă odată cu iPhone 7. La ora actuală este disponibil doar iOS 10 Developer Preview, o versiune care se recomandă doar dezvoltatorilor, și asta pe seama bug-urilor ce pot apărea în număr mare.

Pe lângă numeroasele funcții aduse la pachet, s-a descoperit și un detaliu interesant în cazul lui iOS 10 Developer Preview. Se pare că primim aici un kernel necriptat - acesta fiind nucleul unui sistem de operare ce controlează cum aplicațiile pot folosi componentele hardware și întări protocoalele de securitate. Deși se credea că Apple a făcut o eroare și a lasat kernel-ul necriptat, se pare că firma din Cupertino a făcut asta dinadins.

Motivul adus în ecuație de către Apple este acela că prin necriptare se poate optimiza performanța sistemului de operare fără a compromite securitate device-ului folosit. Aparent, această decizie i-ar putea ajuta pe cei de la Apple să descopere mai multe găuri de securitate în software-ul iOS și a le rezolva rapid, și totodată face munca agențiilor guvernamentale mai dificilă în cazul în care se dorește deblocarea unui device fără autorizarea companiei. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×