iOS 6.0 prezentat oficial la WWDC 2012: un nou Maps, Siri actualizat, Facebook bine integrat și multe altele!

1.698 ori
<b>iOS 6.0 prezentat oficial la WWDC 2012: un nou Maps, Siri actualizat, Facebook bine integrat și multe altele!</b>Dacă ne-ați urmărit în ultimele ore știți deja că am avut un live blogging&nbsp;realizat pentru evenimentul WWDC 2012 din SUA. în cadrul acestuia Apple și-a anunțat cele mai mari inovații pentru prima jumătate a acestui an, care includ atât...

Dacă ne-ați urmărit în ultimele ore știți deja că am avut un live blogging realizat pentru evenimentul WWDC 2012 din SUA. în cadrul acestuia Apple și-a anunțat cele mai mari inovații pentru prima jumătate a acestui an, care includ atât noi Macbook-uri, printre care și unul cu Retina Display, cât și un nou iOS, cu o nouă aplicație Maps. Hai să aflăm despre ce e vorba!

Majoritatea zvonurilor despre noul iOS s-au adeverit, fie că e vorba de noul Maps sau de integrare profundă Facebook. Aflați și că Siri poate porni acum aplicații și că va sosi și pe Noul iPad. în plus, același asistent virtual vă oferă acum scoruri la meciuri și cam pentru orice sport mare, plus statistici ale jucătorilor, dacă asta vrea utilizatorul. Siri și-a extins și posibilitatea de căutare pentru restaurante și oferă mult mai multe detalii acum, plus review-uri și multe altele. Același asistent virtual vă oferă detalii despre filmele și actorii preferați și prezintă note pentru filme și review-uri extrase din Rotten Tomatoes.

Facebook iOS 6

Dacă iOS 5.0 a adus o integrare profundă pentru Twitter în OS, acum e rândul lui Facebook. Orice aspect al sistemului de operare implica într-un fel posibilitatea de a face un update pe Facebook sau a partaja cu prietenii acțiunile voastre. Puteți posta pe Facebook din Maps, Photos și acum serviciul e chiar bine integrat cu centrul de Notificări. Facebook este suportat și de către Siri, iar cu API-urile puse la dispoziția dezvoltatorilor, orice aplicație din App Store poate integra Facebook fără probleme, astfel că utilizatorii pot face update-uri fără să fie nevoie de o aplicație separată. Veți putea da Like la aplicații și vedea ce preferă și amicii voștri.

Siri iOS 6

Apple a făcut teasing și unei funcții numite Eye Free, care permite utilizarea lui Siri în mașină folosind un buton special pentru activare. Butonul va fi plasat pe volan și partenerii includ marii producători de mașini. Siri mai primește și suport pentru italiană, mandarină, catoneza și alte variante de chineză, plus coreeană. Facetime este acum disponibil și prin conexiune celulară, nu doar WiFi. Până acum utilizatorii care doreau să realizeze apeluri FaceTime via 3G foloseau fie un hotspot WiFi sau jailbreak pentru această funcție.

PassBook

A fost prezentată și aplicația PassBook, care adună toate biletele la film, la tren, la avion, cupoanele și codurile în același soft din iOS. Funcția Photo Stream permite acum partajarea de streamuri foto, pe care le puteți arăta prietenilor. Aceștia pot posta comentarii la poze sau da like. A fost lansată și funcția Do Not Disturb, care face notificările și comportamentul telefonului mai discrete atunci când vă aflați într-o întâlnire de afaceri, mai ales la capitolul notificări.

Apple Maps

Totuși cireașă de pe tort a fost nouă soluție Maps, care îl înlocuiește pe Google Maps. Noul Maps listează peste 100 de milioane de afaceri, puncte de reper și de interes pe hartă. Avem și o căutare locală mai amplă, navigare turn by turn, afișarea ambuteiajelor și o grafică 3D de excepție. Putem vedea live cum se schimbă traficul în anumite regiuni și ce incidente îl afeceteaza. în zona de turn by turn avem și un timp estimat de sosire și opțiuni pentru rute variate.

Flyover Apple Maps

Funcția Flyover este similară cu ce a prezentat și Google recent în privința navigării 3D. Apple a creat modele 3D virtuale de clădiri și întregi zone ale hârtii, permițând utilizatorului să le vadă într-un mod vectorial, în timp real. Nouă aplicație Maps debutează odată cu iOS 6.0 la toamnă. Cu toate aceste noutăți, 99% dintre ele deja prezise pot spune că iOS a evoluat, dar oare a atins un punct destul de înalt încât să îl depășească pe Android? Răspunsul vi-l vom da la finalul lunii, atunci când vom avea o idee și despre ce ne rezervă Android Jelly Bean, dar și Windows Phone 8.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×