iPhone 3GS versus Nexus One: duelul hardware

1.494 ori
<b>iPhone 3GS versus Nexus One: duelul hardware</b>Cei de la iFixit au realizat recent o comparatie foarte originala dintre iPhone 3GS si Google Nexus One, facuta cu ajutorul unui tabel, in care au comparat atributele celor 2 terminale. Cine castiga duelul, aflati in randurile urmatoare... &nbsp; &nbsp;...

Cei de la iFixit au realizat recent o comparatie foarte originala dintre iPhone 3GS si Google Nexus One, facuta cu ajutorul unui tabel, in care au comparat atributele celor 2 terminale. Cine castiga duelul, aflati in randurile urmatoare...

Este clar ca Nexus One este mai bun, la capitolul hardware, procesorul sau Snapdragon de 1 GHz intrecandu-l pe cel ARM Cortex A8 de 600 MHz de pe iPhone. Totusi, trebuie sa remarcam ca puterea de procesare grafica este mai mare pe iPhone 3GS, deoarece chipul sau grafic ii permite sa proceseze pana la 28 de milioane de triunghiuri, fata de cele 22 de milioane procesate de Nexus One.

Telefonul Google are totusi avantajul unei cantitati duble de RAM, fata de cel mai nou iPhone (512 MB versus 256 MB), iar pretul este si el de partea handsetului ce ruleaza Android. Astfel, costul total al unui iPhone 3GS se ridica la 3167 dolari, in vreme ce Nexus One, cu un abonament ajunge la costul total de 2707 dolari.

Analizand factorul popularitate, ne inclinam in fata lui iPhone 3GS, care a vandut 2 milioane 800 de mii de unitati in prima luna de existenta, in comparatie cu cele 80 de mii de unitati Nexus One vandute. Batalia bateriilor este una interesanta, astfel ca aflam ca Nexus one foloseste o baterie de 1400 mAh, in vreme ce iPhone-ul lansat anul trecut vine cu o sursa de energie de 1219 mAh.

Prima ii asigura telefonului Google pana la 10 ore de convorbiri 2G si pana la 7 ore de convorbiri 3G, in vreme ce bateria lui iPhone 3GS creste timpul de convorbire 2G la 12 ore, dar il scade pe cel 3G la doar 5 ore. Handsetul Android mai castiga si duelul usurintei de inlocuire a bateriei, care se realizeaza in 2 pasi in cazul sau si foarte complex in cazul lui iPhone 3GS, care vine cu baterie incorporata.

Mai vedem o victorie Google si la capitolul display, handsetul incorporand un ecran OLED de 3.7 inchi, mai bun decat LCD-ul de 3.5 inchi de pe iPhone. Per total, Nexus One este invingatorul in aceasta batalie, cel putin pana la vara, cand Apple va lansa un nou iPhone.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×