iPhone 6 Plus review (trecere În revistă): Iată ce spun Engadget, Techcrunch și alții despre primul phablet Apple - camera excepțională, baterie foarte bună și performanță de top

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.645 ori
<b>iPhone 6 Plus review (trecere În revistă): Iată ce spun Engadget, Techcrunch și alții despre primul phablet Apple - camera excepțională, baterie foarte bună și performanță de top</b>După ce am aruncat o privire asupra reviewurilor site-urilor tech realizate pentru iPhone 6, e momentul să vedem cum stă phabletul companiei de la Cupertino în primele sale recenzii. Acesta este primul terminal Apple cu ecran cu adevărat mare în...

După ce am aruncat o privire asupra reviewurilor site-urilor tech realizate pentru iPhone 6, e momentul să vedem cum stă phabletul companiei de la Cupertino în primele sale recenzii. Acesta este primul terminal Apple cu ecran cu adevărat mare în segmentul smartphone, un phablet pursânge, cu ecran de 5.5 inch și o cameră cu OIS.

CNET (Tim Stevens): baterie excelentă, contrast superbă al ecranului, fotografie low light foarte bună

Tim Stevens de la CNET și în general mai toți reviewerii care au avut de-a face cu iPhone 6 și iPhone 6 Plus au lăudat în special al doilea model. El aduce o viață a bateriei mai bună, un ecran de 5.5 inch care nu e doar mare, ci are și un contrast foarte ridicat și e și foarte luminos. Camera din spate vine cu stabilizare optică a imaginii și permite realizarea de fotografii low light de calitate. Problema e că iPhone 6 Plus nu e pentru toată lumea și nu se remarcă printr-un design la fel de rafinat ca și predecesorii săi. Mărimea mai taie din eleganta practic...

CNET a apreciat și camera frontală pentru selfie-uri și în mod bizar redactorii au descoperit că procesorul de pe iPhone 6 Plus are o frecvență mai mică decât cea de pe iPhone 6: 1.35 GHz vesus 1.39 GHz. Benchmarkurile celor două modele au fost apropiate ca nivel, cu 10-20% mai bune decât pe iPhone 5s.

Engadget (Brad Molen): performanta excelentă, utilizare incomoda cu o singură mână

O privire aruncată pe Engadget ne dezvăluie ca faimosul site a acordat o notă de 9 pentru iPhone 6 și un mai mic 8.7 pentru iPhone 6 Plus. Dacă Brad Molen lauda ecranul arătos cu diagonală mare și stabilizarea optică a camerei, ei bine utilizarea cu o singură mână e critică, o meteahnă comună pentru phableturi totuși. Chiar și în comparație cu alte device-uri cu ecran mare, se pare că iPhone 6 Plus e puțin mai incomod. Nu e vorba de păreri personale aici, ci de matematic pură. Spre exemplu, iPhone 6 Plus este cu 7 mm mai lung, dar și cu 1.4 mm mai igust decât Galaxy Note 3. Vestea bună e că e cu 1.2 mm mai subțire. Marginile metalice și ascuțite nu vor oferi un feeling chiar plăcut pe iPhone 6 Plus, conform recenziei.

Se mai adăugă aici și posibilitatea de degradare a metalului carcasei, iar în ce privește formatul e o chestiune de obișnuință.

The Verge (Nilay Patel): are nevoie de husa, iOS are buguri, dar camera și ecranul strălucesc

"Vom avea nevoie de mâini mai mari" - așa încheie Nilay Patel recenzia lui iPhone 6 Plus, un semn al vremurilor în care trăim, un semn al "you're holding it wrong" și al faptului că noi ne adaptăm la terminale, nu ele la noi. La The Verge produsul primește nota 8.7 din 10, fiindu-i lăudat ecranul, cameră, bateria, dar în mod surprinzător aflăm că noul iOS are glitchuri, aplicațiile au nevoie de update pentru a profita de nouă rezoluție și iconul Paste din tastatura landscape e... bizar. Se pare că Safari e predispus la crashuri în landscape și încep să mă întreb dacă nu cumva The Verge a avut doar o unitate de test, de a avut atâtea probleme.

Ecranul este în schimb foarte lăudat, ca și mecanismul de polarizare, care aduce o vizionare mai bună în bătaia soarelui, unghiuri mai largi de vizualizare și culori mai realiste. și panoul de ecran e mai subțire, deci pixelii par mai apropiați de utilizator.

Slashgear (Vincent Nguyen): Reachability ajuta la comoditatea de utilizare, funcții de fitness atractive

Slashgear a făcut un review la pachet pentru iPhone 6 și 6 Plus, subliniind și aspecte precum coprocesorul M8 sau utilizarea lui Touch ID. Acum Touch ID e disponibil și în aplicații third party în loc de parolă standard. Amprenta e folosită și în tandem cu Apple Pay, transformând telefonul în portofel virtual. în articol găsim și câteva motive pentru care să cumpărăm iPhone 6 sau 6 Plus. Ecranul de 5.5 inch e descris ca "uriaș", iar cei cu mâini mici vor avea probleme în a se adapta la experiență. Cei care au un iPad Mini sunt îndemnați să nu cumpere un iPhone 6 Plus, pentru că multe dintre funcțiile și utilizările lor se vor suprapune.

Procesorul Apple A8 vine la pachet cu coprocesorul Apple M8, urmașul chipului de pe iPhone 5s, adică M7. M8, ca și M7 concentrează toți senzorii într-un singur mecanism, care include accelerometru, busola digitală, giroscop și barometru.

Techcrunch (Darrell Etherington): primul smartphone mare cu design atractiv

Techcrunch vede în ecranul mare o veste bună și apreciază rolul său în productivitate și consum media. Bateria și cameră sunt semnificativ mai bune decât pe iPhone 6, conform aceluiași review, iar acestea sunt aspecte Pro. La aspectele Contra intra lipsa de comfort la utilizarea cu o mână și prețul ieșit din comun chiar și pentru zona premium. Darrell numește iPhone 6 Plus o "versiune exagerată de iPhone 6" la capitolul design și dimensiuni. Designul sau amintește puțin de iPad Mini și Air, iar marginile curbat fac ușoară realizarea de swipe-uri. Recenzia descrie acest phablet ca un terminal de folosit mai mereu cu două mâini. El este chiar comparat cu iPad Mini la anumite aspecte, dar e mai ușor de introdus în buzunar.

Stabilizarea optică a camerei e numită "impresionantă", iar ecranul este lăudat pentru creșterea de 88% de zona de vizualizare față de iPhone 5s. Folosind funcția Display Zoom, toate elementele interfatei devin mai ușor de citit, chiar și pentru cei cu probleme de vedere. Bateria asigura 10 ore de convorbiri în plus față de iPhone 6 și 6 zile de standby în plus.

Concluzie: mai toate recenziile abordează aspectul mărimii, al utilizării cu două mâini și al apropierii de tableta, mai degrabă decât de smartphone. în plus, sunt lăudate fără echivoc cameră, bateria și ecranul, în vreme ce unele recenzii menționează și că anumite aplicații și funcții nu sunt încă adaptate la rezoluția crescută. Mi se pare bizar că unele reviewuri lauda mai mult iPhone 6 Plus decât 6, dar îi dau o notă mai mică decât primului. Voi ce părere aveți?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×