iPhone Killer-ul Nokia "ucis" inca din 2004?!

Autor:  | Publicat în:  Nokia 2.358 ori
<b>iPhone Killer-ul Nokia "ucis" inca din 2004?!</b>Nu vi s-ar parea oarecum frustrant sa aflati ca Nokia avea un terminal care ar fi rivalizat cu Apple iPhone pregatit de lansare inca din 2004? Acestea fiind zise va reamintim ca suntem in 2010 si Nokia tot nu a lansat un rival demn de a concura cu...

Nu vi s-ar parea oarecum frustrant sa aflati ca Nokia avea un terminal care ar fi rivalizat cu Apple iPhone pregatit de lansare inca din 2004? Acestea fiind zise va reamintim ca suntem in 2010 si Nokia tot nu a lansat un rival demn de a concura cu terminalul produs la Cupertino.

Revenind la povestea super-telefonului vechi de ani buni, intr-un interviu recent cu NYTimes, fostul manager Nokia Ari Hakkarainen a declarat ca finlandezii lucrau la un handset cu display de mari dimensiuni inca din 2004, un smartphone full touch care ar fi prevenit transformarea lui Apple iPhone intr-un hit.

Din pacate, oficialii Nokia au respins proiectul, din cauza costurilor ridicate, anuland si infiintarea unui soi de App Store in acelasi an. Hakkarainen declara ca tehnologia touchscreen era la inceputurile sale, iar potentialul sau nu a fost sesizat de catre mai-marii firmei finlandeze. In acelasi interviu fostul manager mentioneaza ca Nokia se axeaza pre mult pe terminalele traditionale si este prea precauta, evitand asumarea de riscuri.

Parerea este aparent impartasita si de catre Juhani Risku, fost designer de interfate in cadrul Nokia, care afirma recent ca echipa sa a propus 500 de variante de update pentru Symbian in 8 ani si nici una nu a fost acceptata din cauza birocratiei. Printre ele se numara si o interfata 3D, propusa in 2002 si respinsa din cauza ca ar fi adaugat in jur de 2 dolari la costul fiecarui handset...

In aceste conditii, scaderea de popularitate si vanzari Nokia se explica si putem doar sa spunem ca faimosul producator este tras in jos de probleme interne si are nevoie de o figura carismatica si de o noua directie pentru viitor.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×