Problema tarifelor roaming ridicate din UE apare din nou; ne indreptam catre uniformizare?

1.201 ori
<b>Problema tarifelor roaming ridicate din UE apare din nou; ne indreptam catre uniformizare?</b>Daca pana acum Viviane Reding dadea tonul masurilor care obligau operatorii de telefonie sa schimba tarifele serviciilor roaming aberant de ridicate, iata ca un nou oficial european a inlocuit-o pe aceasta: Neelie Kroes. Noul comisar european a vorbit cu...

Daca pana acum Viviane Reding dadea tonul masurilor care obligau operatorii de telefonie sa schimba tarifele serviciilor roaming aberant de ridicate, iata ca un nou oficial european a inlocuit-o pe aceasta: Neelie Kroes. Noul comisar european a vorbit cu cateva zile in urma in cadrul conferintei anuale a Asociatiei Operatorilor de Telecomunicatii din Europa si a declarat ca actualele costuri ale serviciilor de roaming sunt "exorbitante" si "depasite.

Kroes doreste ca diferenta dintre tarifele aplicate in fiecare tara si cele aplicate in Uniune sa fie cat mai apropiate de zero. Aceasta uniformizarea a pietei europene este o utopie, iar operatorii nu o privesc cu ochi buni, mai ales in contextul actualei crize economice. Oficialul european a mai afirmat ca in viitor toate transmisiunile telecom vor fi bazate pe traficul de date, iar convergenta preturilor este urmatorul pas logic.

Neelie Kroes a amintit si ca exista o propunere interesanta, din partea politicianului belgian Vincent Van Quickenborne, care ar dori ca tarifele roaming pentru retelele 4G din Europa sa fie desfiintate, de indata ca vor aparea aceste retele. Ministrul in cauza a motivat dorinta sa prin faptul ca downloadurile din UE il costa pe un belgian de 30 de ori mai mult decat cele locale.

Ca exemplu bun la capitolul uniformizare a tarifelor a fost mentionat operatorul Vodafone si serviciul sau de roaming voce Passport, lansat in 2005 si care a atins acum 27 de milioane de utilizatori.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×