iPhone - prea mult zgomot pentru nimic!

7.434 ori
<b>iPhone - prea mult zgomot pentru nimic!</b>Cel mai fierbinte subiect al săptămânii trecute a fost cu siguranță Apple iPhone. La început am fost foarte încântat de acest aparat și, ca de obicei, prezentarea produselor Apple se face într-un mod foarte spectaculos. Totuși, după ce am...

Cel mai fierbinte subiect al săptămânii trecute a fost cu siguranță Apple iPhone. La început am fost foarte încântat de acest aparat și, ca de obicei, prezentarea produselor Apple se face într-un mod foarte spectaculos. Totuși, după ce am citit mai multe detalii despre iPhone, inclusiv cartea lui David Pogue Ultimate iPhone FAQ partea 1 și partea a 2-a, putem vedea că iPhone-ul nu este conceput pentru zona business deși prețul este în zona de companie. Poate fi proiectat pentru consumator, dar chiar și așa există alte dispozitive pe care consumatorii ar trebui să ia în considerare mai mult înainte să coboare la modelul Apple. Ne-am gândit că ar fi o idee bună să postăm câteva date despre alte dispozitive de primă mână cu prețuri de peste 700 EUR ce concurează cu iPhone și sunt chiar mai bune pentru un utilizator de afaceri. Așa că să aruncăm o scurtă privire asupra Apple iPhone, Nokia N95 și Cingular 8525 (HTC Hermes).

Apple iPhone: Cei mai mulți dintre noi, fanii de gadget-uri am fost la început dați pe spate de anunțul luiSteve  Jobs care anunța Apple iPhone-ul, dar după ce s-a așternut praful și am început să ne uităm la specificații, preț și funcționalitate am văzut că Apple face treabă bună prin punerea unei noi fețe unei tehnologii și funcționalități deja existente. Acestea fiind spuse, există și niște lucruri noi interesante cum ar fi panoul de display cu multi-touch, dar Apple a făcut trocuri pe care unii utilizatori nu ar vrea să facă compromisuri. Conform informațiilor date de Apple, iPhone-ul nu va putea susține outlook-ul și nu vă va permite să folosiți alte aplicații terțe PIM, nu vă va permite să vizualizați sau edita documente Office, poate să nu meargă ca modem pentru un Mac Book sau laptop, răspunde doar la atingerea pielii fără unghii sau stilou, poate fi folosit doar cu Cingular (poate pentru 2 ani), are un sistem de operare închis Mac OS X, nu are o baterie detașabilă, nu are un slot de extensie de memorie, nu are GPS, și actualmente nu are o capabilitate de voice dialing. Cred că 8GB este cam puțin dacă luăm în considerare că filmulețele de pe iTunes pot ocupa circa 1GB din memorie și mulți oameni au colecții de muzică mai mari de atât. în timp ce dispozitivul arată foarte bine în fotografii și imagini, dacă doresc ca înainte de toate să fie un telefon trebuie să aibă taste fizice. Microsoft are două telefoane cu ecranul tactil de ceva timp și în timp ce sunt puternice și funcționale pentru oamenii ce doresc un telefon, în primul rând ecranul tactil nu este potrivit. Dacă Apple vrea ca iPhone să fie un dispozitiv multimedia atunci chiar are nevoie de mai multă memorie și o baterie detașabilă nu ar strica nici ea.

Nokia N95Nokia N95: Lansarea modelului N95 este iminentă și dispozitivul a fost arătat la mai multe show-uri din Octombrie. Am avut posibilitatea să mă joc cu aparatul pentru un total de circa 20 de minute la evenimentul Nokia Open Studio și CES.  Modelul Nokia N95 cu o cameră de 5 megapixeli cu optică Carl Zeiss optics, display cu dublu mod, display deschis la culoare de 2.6 inci QVGA, WiFi, Bluetooth (inclusiv A2DP), radio HSDPA, radio integrat GPS, radio FM, slot pentru card microSD, memorie internă de 150MB, funcțiune TV și audio jack de 3.5mm. Modelul N95 merge cu Symbian 9.2 cu S60 3rd Edition Feature Pack 1 există o mare colecție de aplicații integrate terțe ce vă permit să folosiți Exchange și un număr de alte servere de client, să creați, vizualizați și să editați documente Office, Calendar, Contacte și mai multe printr-un cablu USB conectat la un PC sau un laptop și multe altele.  Browserul de a treia generație S60 se bazează de fapt pe tehnologia Safari de la Apple  și depășește orice alt browser cu istoricul său vizual, agregator RSS integrat, și suport web ce nu  limitează conținutul vizual în timp ce realizează navigarea și vizualizarea este o plăcere. Cursorul glisant dublu al modelului N95 dezvăluie fie butoane multimedia sau o tastatură de telefon pentru a putea transforma rapid dispozitivul dintr-un telefon într-un media player. Modelul Nokia N95 este mult mai puternic decât Apple iPhone și ar putea fi îmbunătățit dacă ar avea o memorie de 4GB sau 8GB cum au dispozitivele Nokia N91.

Cingular 8525Cingular 8525: Microsoft a avut dispozitive cu ecran tactil de câțiva ani buni iar producători ca HTC au continuat să le rafineze și să le optimizeze prin lansarea celui mai nou și mai puternic model, Cingular 8525. Acest dispozitiv este vândut și peste ocean  (nume de cod HTC Hermes) cu o cameră pe partea frontală folosită pentru videoconferințe, dar Cingular a scos-o din componența dispozitivului lor. Acest telefon este prevăzut cu un display color de 2.8 inch, procesor de 400MHz, radio HSDPA (3G), tehnologie Wifi și Bluetooth 2.0 integrate, 128 MB ROM, 51MB RAM utilizabili, și cameră de 2 megapixeli. Modelul 8525 pare a fi doar un display cu câteva butoane hardware în partea de jos, cu posibilitatea de a se deschide și de a-și expune o tastatură QWERTY extrem de funcțională pentru intrări de text rapid și precis. Utilizatorul poate alege între folosirea unui ecran tactil, cum ar fi iPhone, sau să îl deschidă pentru a fi mai productiv. Capacitatea de memorie externă vă permite să folosiți dispozitivul pentru a asculta muzică sau să vizionați filme. Asemenea modelului Nokia N95, există un număr mare de aplicații terțe integrate ce vă permit intrarea în servere Exchange, crearea, vizionarea și editarea documentelor Office, conexiune la PC, vizionarea Slingbox și a altor conținuturi video, și multe altele. Din nou, dispozitive ca acesta sunt mult mai funcționale și mai puternice decât Apple iPhone și disponibile la mai mulți dealeri. Utilizatorii s-au gândit până și cum să particularizeze ecranul zilnic pentru a arăta ca display-ul principal al iPhoen-ului.
 
Există de asemenea mult mai multe dispozitive Palm, Windows Mobile și Symbian ce au mai multe funcțiuni decât Apple iPhone. Cum am spus și mai devreme, Apple nu introduce nici o nouă tehnologie, ci dimpotrivă ca un utilizator de Apple MacBook Pro devine cam obositor să vedem atâta vâlvă pentru un dispozitiv ce nu este pe atât de revoluționar pe cât pare. Lucrul bun al anunțului făcut de Apple cu șase luni înainte de a vedea aparatul este că companii ca HTC și Nokia au timp să adauge ceva din acest fler modelelor lor existente și competiția este în general întotdeauna bună pentru a îmbunătăți dispozitivele pentru utilizatorul ultim. Folosesc produse Apple din 1989 și deși iPhone arată extraordinar, nu voi trece pe Cingular astfel că nu veți vedea un iPhone în colecția mea prea curând, când pe piață există o multitudine de dispozitive mult mai deschise.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×