iPhone-ul dual SIM e cu un pas mai aproape, conform unor noi brevete din China

1.119 ori
<b>iPhone-ul dual SIM e cu un pas mai aproape, conform unor noi brevete din China</b>Potrivit unor brevete din China, sunt mari șanse ca iPhone-ul dual-SIM să devină realitate într-un viitor apropiat. Deși există huse speciale care ne permit utilizarea a două cartele SIM pe smartphone-urile Apple, acest lucru se transpune într-o achiziție

Cheia pentru a cuceri inimile publicului din China şi India trece şi prin numărul de sloturi SIM oferite. Asta a realizat şi Apple în cele din urmă, părând a se pregăti de lansarea unui telefon dual SIM, dacă ne luăm după cele mai noi brevete ale sale.

O serie de documente depuse la Biroul Chinez de Proprietăţi Intelectuale descriu o funcţionalitate dual SIM a unui iPhone, care ar fi capabil să opereze cu două numere de telefon. Apple a aplicat pentru brevet în martie 2016 şi el a fost publicat în septembrie. Inventatorul listat este Li Su, unul dintre angajaţii Apple în zona "cellular software".

Brevet dual-sim

Firma din Cupertino ar fi primit deja şi un brevet pentru tehnologie dual SIM în Statele Unite şi asta chiar în ultimele zile. Aici apar şi primele probleme şi anume faptul că un terminal dual SIM va fi mai gros decât un iPhone obişnuit. Nu şi dacă e folosită tehnologia Embedded SIM (eSIM), care în ultima vreme e tot mai des explorată de marii producători de terminale.

Ideea este de a folosi un SIM integrat care e reprogramat să funcţioneze într-o reţea via software. În loc să primim un SIM de la operator primim doar un update de software cand e cazul să schimbăm rețeaua. Apple are deja un astfel de eSIM pe modelul iPad Pro de 9.7 inch lansat în acest an. Lansarea unui telefon dual SIM are mai degrabă sens în China sau India, dar nu şi în Europa de Vest, SUA sau Japonia, unde Apple are relaţii strânse cu operatorii şi fiecare unitate dual SIM vândută înseamnă un telefon în minus pentru operatori.

E gata oare Apple să facă pasul cel mare? Eu cred că nu, deşi cerere există.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×