iPhone XS disecat, împreună cu XS Max: baterie cu breton şi în formă de litera "L", reparaţii grele

1.863 ori
<b>iPhone XS disecat, împreună cu XS Max: baterie cu breton şi în formă de litera "L", reparaţii grele</b>Înainte ca JerryRigEverything să ne prezinte un test de rezistență pentru smartphone-urile iPhone XS și iPhone XS Max, iată că vedem un proces de teardown. Acesta este realizat de către experții de la iFixit și vedem cum cele două telefoane iOS

Acum că iPhoneXS a început să se vândă în magazinele din SUA, e momentul să vedem şi câteva disecţii ale acestui terminal, dar şi ale variantei sale mai mari, iPhone XS Max. iFixit s-a ocupat de aceste disecţii, ocazie bună să aflăm cât de greu sunt de reparat noile modele iPhone şi cum stau cu integritatea structurală, dar şi cum arată componentele de la interior. Avem detalii mai jos.

Disectie iPhone XS

Aflaţi că iPhone XS are o baterie singulară în formă de litera "L", în vreme ce XS Max are o baterie cu două celule, ca şi iPhone X. Aveţi mai jos o imagine în care iPhone XS se afla în mijloc, iPhone X în stânga şi iPhone XS Mas în dreapta, pentru a face diferenţa între bateriile lor. Cine se uită cu atenţie la iPhone XS vede un soi de "breton/decupaj" al bateriei. Nu e doar menţiunea noastră, ci chiar Apple spune cuvântul "decupaj" în brevetul pentru acest design de baterie.

iPhone Xs disectie

iFixit afirmă că problema cu bateriile Li-Po este că fiecare colţ trebuie să fie sigilat pentru a preveni stresul cauzat de expansiunea termică. Bateria lui XS are 6 colţuri în loc de 4, deci e şi mai greu. Apple a apelat la "decupaje" pentru colţul intern, ca metodă de a rezolva asta, dar aşa a scăzut capacitatea bateriei faţă de iPhone X. Noile modele iPhone obţin un scor de uşurinţă de reparare de 6 din 10, exact cât iPhone X.

Disectie iPhone XS

Marea vulnerabilitate este înlocuirea spatelui din sticlă sau a panoului frontal, dacă vreunul din ele se sparge. Apple Repair taxează această înlocuire cu suma de 599 dolari, dacă telefonul este ieşit din garanţie. iFixit a mai descoperit şi că în general nu sunt multe schimbări faţă de iPhone X că amplasare sau origine a componentelor. Există o extra bandă de antenă amplasată acolo unde se află orificiul de microfon din stânga. Aceasta ar fi o antenă pentru LTE Gigabit aparent.

Disectie iPhone XS

Motoraşul haptic de la interiorul lui XS Max este mai mare, pe măsurA telefonului de altfel, iar placA de baza de pe handsetul de 6.5 inch e mai generoasă. În ce priveşte camera, analiza atentă de la iFixit arată că senzorul wide angle a crescut ca mărime cu 32%. A mai crescut şi mărimea pixelilor, oferindu-se o performanţă low light mai bună şi ajutând cu funcţia smart HDR.

Disectie iPhone XS

Pentru toate acestea apare şi un sacrificiu: o cameră mai protuberantă pe iPhone XS, care va face ca husele de iPhone X să nu se potrivească perfect. În următoarele zile aşteptaţi-vă să vedeţi şi testul de rezistenţă al lui JerryRigEverything, cu zgârierea panoului frontal, îndoire şi flacără. Apoi vin testele de cameră de la DxOMark, SuperSaf şi restul. Până acum nimic cu adevărat surprinzător.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×