JDI prezintă un scanner de amprente ce poate fi integrat în sticla display-ului; posibil să vină pe telefoanele Xperia

844 ori
<b>JDI prezintă un scanner de amprente ce poate fi integrat în sticla display-ului; posibil să vină pe telefoanele Xperia</b>După Synaptics, este rândul celor de la JDI Display să lanseze un scanner de amprente ce poate fi integrat în ecran, modul pe care l-am putea vedea adus la bordul terminalelor Sony Xperia din acest an. Spunem asta pentru că

Prima lună a acestui an a fost marcată de lansarea primului scanner de amprente ce poate fi integrat în ecranul unui smartphone, soluție dezvoltată de către Synaptics și prezentată în cadrul CES alături de partenerul Vivo. Așa cum era de așteptat, modelul X20 Plus UD nu va fi singurul device din acest an care să ofere o asemenea metodă de autentificare, asta pentru că de astăzi și firma JDI Display intră în ecuație.

Înainte de a vă lămuri cum stă treaba cu scanner-ul produs de către JDI Display, aflați că această firmă este rezultatul comuniunii dintre Sony, Toshiba și Hitachi - companii care și-au creat un business comun pentru dezvoltarea de panouri LCD. Bazele erau puse în 2012 și doi ani mai târziu, compania avea 16.000 angajați iar în prezent produce display-uri de dimensiunii mici și medii ce ajung la bordul telefoanelor, ba chiar și pe iPhone-uri.

Acum japonezii dezvăluie la rândul lor un scanner de amprente ce poate fi integrat în ecranul unui smartphone, pe un card bancar sau sisteme de securitate, fiind vorba despre o abordare ceva mai diferită față de cea Synaptics. Dacă pe telefonul Vivo scanner-ul de amprente cu pricina este plasat sub display, aici modulul este integrat direct în substratul de sticlă. 

JDI Display afirmă că acest nou scanner de amprente capacitiv integrează și funcționalitatea Pixel Eyes prin care se pot detecta schimbările ce apar la atingerea unei suprafețe LCD folosind degetul. Testele realizate de companie au mers ca la carte, motiv pentru care scanner-ul va fi disponibil comercial chiar de la sfârșitul lunii martie, perioadă în care am putea vedea și primele telefoane ce adoptă această soluție.

Cum Sony este una dintre cele 3 companii care și-a alipit departamentul Display pentru crearea filialei JDI Display, sunt mari șanse ca viitoarele terminale Xperia să se bucure de o asemenea soluție de autentificare. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×