Samsung brevetează scannerul de amprente integrat în display; Iată despre ce e vorba

1.322 ori
<b>Samsung brevetează scannerul de amprente integrat în display; Iată despre ce e vorba</b>La ultima verificare aflam că sud-coreenii de la Samsung ar urma să decidă soarta scanner-ului de amprente integrat în ecranul lui Samsung Galaxy Note 9 până la finalul acestei luni, fiind aparent șanse serioase ca un asemenea modul să ajungă

Vivo a inaugurat deja scannerul de amprente integrat în display pe telefoane, odată cu modelul Vivo X20 Plus UD, iar acum e rândul marilor companii să facă mutări de genul. Samsung spre exemplu a amânat integrarea sa pe Galaxy S9 şi din ce am înţeles soarata integrării sale pe phablet-ul Galaxy Note 9 se va decide până la finalul acestei luni. Între timp descoperim că sud-coreenii au brevetat tehnologia din spate.

Brevet Samsung

Aveţi în imaginile din acest articol schiţe şi diagrame cu respectivul sistem. Autoritatea WIPO a publicat recent un brevet care face referire la acest tip de amprentare. Samsung l-a înregistrat pe 11 august 2017 şi a fost publicat pe 29 martie 2018. În documente este menţionată şi motivaţia pentru a folosi un scanner de amprente integrat în ecran şi anume că e prea puţin loc pe smartphone pentru un scanner de amprente mare şi acelea costă destul de mult.

Ca atare un senzor trebuie să fie gândit în aşa mod încât să fie mai mic decât un vârf de deget şi să poată înregistra amprenta. Zona în care degetul va fi detectat nu trebuie să fie prea mică pentru a păstra procesul intuitiv. A apărut o metodă prin care sunt recunoscute diferite părţi ale degetului, iar Samsung a creat un soi de ghidaj, un indicator vizual.

De îndată ce degetul este plasat pe ecran, o parte din amprentă este înregistrată şi apoi apare ghidajul vizual. Această tehnologie ar putea ajunge pe viitoare telefoane Galaxy, dar şi pe alte electronice şi electrocasnice, poate chiar şi tablete.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×