Jocurile Olimpice pe telefonul mobil, motiv de rivalitate pentru operatori

1.132 ori
<b>Jocurile Olimpice pe telefonul mobil, motiv de rivalitate pentru operatori</b>Expertii industriei mobile au afirmat ca jocurile olimpice din 2012 vor face pentru televiziunea mobila ce a facut Incoronarea pentru televiziune in stadiul sau incipient. Asta afirma Phil Lehmann, senior product manager al sectiunii de televiziune mobila...

Expertii industriei mobile au afirmat ca jocurile olimpice din 2012 vor face pentru televiziunea mobila ce a facut Incoronarea pentru televiziune in stadiul sau incipient. Asta afirma Phil Lehmann, senior product manager al sectiunii de televiziune mobila a T-Mobile.

La ora actuala, din numeroasele tehnologii TV existente, Orange si T-Mobile s-au declarat interesate de TDtv, care foloseste multicast prin 3GIP. Interesul operatorilor a crescut atat de mult, incat acestia vor porni un program pilot de 24 de programe TV, disponibile pentru mii de utilizatori londonezi. Printre tehnologiile care merita luate in calcul se numara si celebrul DVB-H, standardul european al televiziunii mobile, dar si MediaFLO, sustinut de Qualcomm, sau DAB-IP, folosit in cadrul serviciului Virgin TV.

In acest moment, serviciile de televiziune mobila sunt furnizate cu ajutorul streamingului point-to-point 3G unicast, oferind clipuri video "la cerere". Totusi, in acest mod nu sunt folosite eficient resursele retelelor disponibile. TDtv care functioneaza prin 3GIP ar rezolva aceasta problema, fiind creat ca un serviciu de transmisie TV. TDtv a fost creat de catre NextWave Wireless si foloseste TDD, o mica parte a spectrului pus la dispozitie pentru 4 din 5 operatori, la momentul achizitionarii licentelor 3G in 2000. Dezavantajul acestei tehnologii este faptul ca transmisia nu se face atat de bine in latimile mici de banda, cum sunt cele ale televiziunilor analogice.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×