Jolla publică SDK-uri Sailfish OS pentru Windows, OS X, Linux; Impulsionează creșterea platformei

Autor:  | Publicat în:  Jolla 747 ori
<b>Jolla publică SDK-uri Sailfish OS pentru Windows, OS X, Linux; Impulsionează creșterea platformei</b>Jolla este un startup finlandez care a creat Sailfish OS, pe care mulți îl văd drept urmașul neoficial al lui MeeGo și un posibil plan B pentru Nokia. La urma urmei, Jolla este formată din grupul de rebeli nemulțumiți care au părăsit Nokia....

Jolla este un startup finlandez care a creat Sailfish OS, pe care mulți îl văd drept urmașul neoficial al lui MeeGo și un posibil plan B pentru Nokia. La urma urmei, Jolla este formată din grupul de rebeli nemulțumiți care au părăsit Nokia.

Ei bine astăzi aflăm că Jolla a lansat installere SDK pentru diferite platforme, încurajând astfel dezvoltatorii să creeze aplicații native Sailfish. Installerele sunt pentru Windows, OS X și Linux, în versiuni de 32 bit și 64 bit. SDK-ul a fost lansat în februarie, în timpul Mobile World Congress 2013, ocazie cu care Jolla a obținut și câțiva parteneri în rândul operatorilor.

Ce pregătește compania finlandeză pentru viitor? Licențierea OS-ului sau către producători de terminale mobile și crearea de versiuni personalizate de software pentru terțe părți. Va exista totuși și un flagship Jolla Sailfish, pe care mulți îl visează că un soi de Nokia N10, dacă mă pot exprima astfel. Sailfish vine cu suport Android, Qt și HTML5, dar Jolla vrea și aplicații native și un ecosistem complex. Credeți că va reuși acest nou venit să conteze pe piața în 2013-2014?

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×