Jony Ive revine la postul de manager al departamentului de design Apple

1.402 ori
<b>Jony Ive revine la postul de manager al departamentului de design Apple</b>Ultimii doi ani au adus o implicare mai mică a lui Jony Ive în zona design-ului asociat produselor Apple, dar de acum celebrul artist revine la posturi. Este numit din nou manager al departamentului de design și ne putem aștepta

Pentru o bună funcţionare a unei companii este ideal ca oamenii cheie să fie puşi în poziţii cheie şi eventual unele la care chiar se pricep. Jony Ive a fost excelent ca designer de produse hardware, dar nu prea am apreciat când şi-a vârât nasul în UI design în iOS 7. În ultimii ani totuşi Ive a fost promovat şi nu mai era chiar atât de implicat în designul propriu zis. Acum se pare că revine "cu creionul pe hârtie".

Probabil se simte faptul că design-ul ultimelor modele iPhone nu a fost atât de inspirat şi apreciat, precum cel al produselor proiectate de Ive. După 2 ani în postura managerială de Design Chief la Apple, acum Ive redevine responsabil cu controlul echipei de design a lui iPhone. Ulitmii 2 ani l-au văzut pe simpaticul britanic implicat doar superficial şi cu rol de supervizor în designul produselor Apple, o implicare mai degrabă hands off, decât hands on.

Atunci când trecea la noua funcţie, Jony părea să dorească mai mult timp liber şi timp de petrecut cu familia. Se pare că nu poate lăsa deoparte pasiunea sa principală, design-ul, aşa că revine la poziţia iniţială. Deja în organigrama Apple nu mai este listat Alan Dye, vicepreşedinte al design-ului de UI şi nici Richard Howarth, vicepreşedinte pe design industrial, ambii înlocuiţi de Ive.

La nivel oficial Apple declară că finalizarea lui Apple Park a dus la această schimbare. Design-urile Apple din ultimii ani nu au fost cele mai inspirate şi mă gândesc aici la controversatul iOS 7 din 2013, la un Magic Mouse care se încarcă doar cu fundul în sus şi un Apple Pencil care se introduce în conectorul Lightning al unui iPad arătând ca un băţ în gura unui câine.

Apoi avem "bretonul" lui iPhone X şi hidosul iPhone 8 Plus. E nevoie de ceva proaspăt, de o gură de oxigen şi poate că repoziționarea lui Ive e răspunsul.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×