Județul Cluj, printre singurele cu creștere economică În ultima vreme, datorită fabricii Nokia de la Jucu?

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.321 ori
<b>Județul Cluj, printre singurele cu creștere economică În ultima vreme, datorită fabricii Nokia de la Jucu?</b>De la Gândul aflăm că in ciuda faptului că în 2009 și 2010 economia românească a avut de suferit, județele Argeș și Cluj au înregistrat creștere economică. Suntem siguri că fabrica Nokia de la Jucu, Cluj a avut un impact asupra prosperului...

De la Gândul aflăm că in ciuda faptului că în 2009 și 2010 economia românească a avut de suferit, județele Argeș și Cluj au înregistrat creștere economică. Suntem siguri că fabrica Nokia de la Jucu, Cluj a avut un impact asupra prosperului local, în ciuda zvonurilor recente în legătură cu închiderea unor secțiuni ale sale.

Pe fondul scăderii cotei de piață a Nokia și a reducerilor de personal și cheltuieli, au apărut informații ce indică o posibilă vânzare a participației la Nokia Siements Networks. De asemenea, se pare că Nokia ar pute renunța la centrul de Cercetare și Dezvoltare de la Cluj, care s-ar închide la finalul acestui an, lăsând fără loc de muncă 120 de persoane.

Revenind la evoluția financiară a județului, aflați că în vreme ce economia României scădea cu 1.3% din PIB, cea a Clujului creștea cu 1.5%, astfel ca importanța fabricii Nokia s-a făcut simțită. Evoluția locală vine odată cu creșterea de la venituri de 1.67 miliarde de lei la finalul lui 2008 la 6.2 miliarde de lei la finalul anului trecut pentru Nokia.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×