Jurnal de bord MWC 2015, ziua 6: Prima întâlnire cu smartphone-urile exotice aduse de Qualcomm în Barcelona

1.198 ori
<b>Jurnal de bord MWC 2015, ziua 6: Prima întâlnire cu smartphone-urile exotice aduse de Qualcomm în Barcelona</b>Cea de-a 3-a zi la Mobile World Congress 2015 am &icirc;nceput-o la primele ore, moment &icirc;n care m-am &icirc;ndreptat către metrou. De aici, a urmat o altă rundă de navigat printre standurile numeroșilor producători software și hardware. Pentru...

Cea de-a 3-a zi la Mobile World Congress 2015 am început-o la primele ore, moment în care m-am îndreptat către metrou. De aici, a urmat o altă rundă de navigat printre standurile numeroșilor producători software și hardware. Pentru început m-am oprit la Flir, companie ce oferă o soluție de vizualizare a mediului în infraroșu folosind camera foto.

Produsul în cauză se conectează la terminalele iOS prin intermediul portului dedicat, acesta sosind atât și cu o baterie proprie ce se încarcă via microUSB. De asemenea, odată conectat la telefon și la un cablu microUSB, Flir va trimite energie și către telefonul nostru. Mai multe detalii despre tehnologia din spatele camerei Flir puteți găsi chiar pe site-ul oficial aici.

Flir

După camera infraroșu, am dat de un telefon prototip Fujitsu dotat cu un sistem de recunoaștere facială de top. Analizând irisul utilizatorului, sistemul debloca smartphone-ul instantaneu. Totodată, în cazul în care posesorul terminalului pleacă de lângă device, iar cineva încearcă să umble prin fișiere acesta va fi oprit de către scanarea facială. Tehnologia se află momentan la stadiul de prototip, telefonul prezentat fiind unul destul de gros și foarte greu de utilizat.

Samsung Z1

Mai apoi am ajuns la standul Tizen unde era prezent smartphone-ul Samsung Z1, device ce se vinde în aceste momente în India pentru un preț de sub 100$. În ciuda aparențelor, telefonul se mișca foarte bine fiind vorba de un procesor dual-core și doar 768 MB memorie RAM. De asemenea, nici TizenOS nu este un software rău deloc.

LG Aka

Pe drumul dintre hale am ajuns și la LG Aka, smartphone-ul comercializat în Asia ce se diferențiază de restul terminalelor de pe piață printr-un capac spate ce îi acoperă 80% din suprafața frontală, capac ce poate fi înlăturat. Odată aplicat pe telefon, în partea de sus a ecranului vom putea remarca niște ochi misterioși care se mișcă în funcție de starea de spirit. Smartphone-ul Aka este un telefon jucăuș ce l-aș recomanda în special pentru cei din generală.

Innos D6000

Totodată, lângă sud-coreeni l-am întâlnit pe Coolpad Dazen X7, un telefon spectaculos ce este vândut în China. Un alt smartphone ce mi-a atras atenția astăzi a fost Innos D6000, device care sosește cu 2 baterii de 3.000 mAh a căror procentaje de încărcare sunt afișate separat pe telefon.

Xiaomi Mi Note

Surpriza a venit ulterior de la standul producătorului american de chipuri Qualcomm, loc în care se aflau cele mai exotice telefoane posibile. Printre acestea le-am găsit pe OnePlus One, Sharp Aquos Crystal, cameraphone-ul Oppo N3, cât și uimitorul phablet Xiaomi Mi Note, device ce mi-a atras pe deplin atenția datorită specificațiilor de top și a design-ului foarte reușit.

Sharp Aquos Crystal

Tot la standul Qualcomm m-am întâlnit și cu un român stabilit în Valencia, acesta fiind la rândul său pentru prima oară la Mobile World Congres. Auzindu-mă vorbind în română prin jur a venit la mine pentru a schimba câteva cuvinte, conversație din care am aflat că site-ul la care lucrează să axează în special pe terminale provenite din China, cât și faptul că Mobilissimo.ro se află printre site-urile vizitate de acesta pentru a afla despre ce smartphone-uri au fost lansate pe tărâm asiatic.

MWC 2015, ziua 6

A fost o experiență plăcută să întâlnesc pe cineva de origine română la târg care era totuși stabilit în Spania. Din păcate, din cauza agitației de la fața locului nu am reușit să îi rețin numele, dar poate totuși el ne urmărește acum și ne va da un semn ulterior. După acest moment, am mai zăbovit puțin în centrul de presă, prinzând momentul oportun să fotografiez și picăturile de ploaie ce băteau în geamurile MWC. Mâine va fi o zi scurtă la târgul spaniol, acesta urmând a-și închide porțile chiar la ora 16:00. Deși această ediție MWC va lua sfârșit, în luna mai este programată partea a 2-a pentru Singapore, ediția pentru Asia.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×