Knol, Wikipedia by Google!

1.072 ori
<b>Knol, Wikipedia by Google!</b>Gigantul motoarelor de cautare, Google, dezvolta la ora actuala o enciclopedie generata de catre utilizatorii sai, care ar putea concura cu celebra Wikipedia. Google a botezat proiectul "knol project", un "knol" fiind o unitate de "knowledge"...

Gigantul motoarelor de cautare, Google, dezvolta la ora actuala o enciclopedie generata de catre utilizatorii sai, care ar putea concura cu celebra Wikipedia.

Google a botezat proiectul "knol project", un "knol" fiind o unitate de "knowledge" (cunostinta), conform unei postari pe blogul vice presedintelui sectiunii de inginerie a companiei, Udi Manber. Astfel, gigantul motoarelor de cautare doreste sa lege identitati puternice de autorii care contribuie la proiect si de cei care doresc sa editeze knolii.

Udi Manber a mai declarat ca scopul acestei initiative este de a acoperi toate subiectele din lume, de la conceptele stiintifice, la informatii medicale, de la date geografice si istorice la divertisment si multe altele. Google va gazdui si va furniza toate uneltele virtuale de a produce si edita astfel de knoli, dar nu va edita sau judeca nici unul dintre continuturi. Totusi, entry-urile pe care Google le va considera de buna calitate, vor primi un page ranking mai mare in cautarea motorului companiei.

Orice articol va primi o nota de la intreaga comunitate si va primi si o recenzie, dupa o perioada de testare. Proiectul este inca in faza beta, fiind trimis doar unui mic grup de testeri. Odata ce "uneltele knol" vor intra in actiune, cei care au contribuit la dezvoltarea proiectului vor putea obtine profit din entry-urile lor incluzand reclame Google.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×