La ei realocare, la noi concediere: angajații Symbian mutați la Accenture... teoretic

Autor:  | Publicat în:  Symbian 930 ori
<b>La ei realocare, la noi concediere: angajații Symbian mutați la Accenture... teoretic</b>Dacă la noi în România, Nokia a închis "taraba" de la Jucu și a plecat lăsând 2000 de oameni pe drumuri, ei bine "la ei" lucrurile stau altfel. Astfel, deși Symbian scârțâie, angajații nu sunt concediați ci realocați la compania Accenture,...

Dacă la noi în România, Nokia a închis "taraba" de la Jucu și a plecat lăsând 2000 de oameni pe drumuri, ei bine "la ei" lucrurile stau altfel. Astfel, deși Symbian scârțâie, angajații nu sunt concediați ci realocați la compania Accenture, care se va ocupa de dezvoltarea de software pentru Nokia.

Ce înseamnă acest lucru? Angajații nu își vor schimba nici măcar birourile, ci vor rămâne tot în Finlanda, cel puțin 1200 dintre ei. Alți 1100 își vor păstra slujbele în SUA, Marea Britanie, China și India, în vreme ce 650 de angajați au fost mutați din sectorul Symbian în alte segmente sau au migrat către alte companii.

Accenture și Nokia au semnat o înțelegere cu privire la dezvoltarea software în iunie, iar firma parteneră a finlandezilor va continua să asigure suport petnru servicii și soft Nokia cel puțin până în 2016. în plus, vor începe și traininguri care să pregătească angajații pentru migrarea de la Symbian la Windows Phone. știu că aici este vorba de outsourcing și de specialiști software bine plătiți, care și-au păstrat joburile, dar asta nu ține de foame pentru cei 2000 de foști angajați Jucu. Pe când o realocare și pentru ei?

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×