LA REVEDERE BARCELONA! PE 2015! Jurnal de bord MWC 2014 (ultima zi)

Autor:  | Publicat în:  MWC 776 ori
<b>LA REVEDERE BARCELONA! PE 2015! Jurnal de bord MWC 2014 (ultima zi)</b>Cum era de așteptat, ultima zi la Mobile World Congress 2014 a fost una destul de scurtă, datorită faptului că expoziția se închidea la ora 16, iar eu mai aveam de umblat foarte mult pe la diverse standuri. De obicei, ultima zi de MWC este...

Cum era de așteptat, ultima zi la Mobile World Congress 2014 a fost una destul de scurtă, datorită faptului că expoziția se închidea la ora 16, iar eu mai aveam de umblat foarte mult pe la diverse standuri. De obicei, ultima zi de MWC este caracterizată ca ziua în care nu fac altceva decât să caut și să filmez lucruri cât mai interesante.

Am ajuns foarte devreme, moment în care în unele hale nici nu era permisă încă intrarea. Am luat-o sistematic de la hala 8 către hala 1, având grijă să nu scap nici un stand, pentru că la expoziție nu doar la standurile mari se prezintă lucruri interesante, ci poți găsi diverse curiozități chiar și la standurile de  3x3 metri pătrați.

MWC 2014

Este foarte interesant să vezi cât de vast este acest domeniu de fapt și câte tipuri de companii există. M-am mirat, când la un stand am văzut un cub care părea să aibă niște panouri solare, cub despre care am aflat ulterior că era un statelit funcțional care va fi lansat pe orbită peste 6 luni. Probabil nu va fi chiar acela, dar în mare parte va fi unul asemănător. De asemenea, am rămas uimit și când am văzut cât de mic poate fi un senzor de temperatură și umiditate. Mi s-a părut interesant un telefon care avea multiple funcții medicale, cu ajutorul căruia puteai măsura până și glicemia.

MWC 2014

MWC 2014

Unele standuri aveau prezente dispozitive care veneau în întâmpinarea persoanelor vârstnice sau a copiilor. Un alt lucru pe care l-am văzut la MWC, a fost mașina electrică BMW, autoturism ce era conectat tot timpul la internet și lua anumite decizii prin intermediul gps-ului în funcție de traficul desfășurat în timp real.

MWC 2014

MWC 2014

Am găsit și alte deviceuri ca pixuri sau pantofi sport ce aveau implementate tehnologia NFC, camera video care se putea monta pe vulturi, periuța de dinți despre care nu o să vă spun prea multe, deoarece veți descoperi chiar singuri din hands on-ul pe care l-am realizat. Mi-a captat atenția și un telefon care arăta ca o “cărămidă” și se numea The Brick.

MWC 2014

De asemenea, am avut parte și de o surpriză plăcută. în timp ce mă aflam la standul Huawei, pentru că la un moment dat eram foarte curios să văd cât de ușor se poate scoate din brățară dispozitivul hands-free, apare la un moment dat un bărbat asiatic și mă întreabă ce anume mă interesează la dispozitiv. I-am spus că sunt curios de cum poate fi scos hands free-ul cu o mână în cazul în care conduci mașina și totodată i-am spus că mie mi se pare că e cea mai bună inovație din anul acesta.

Deodată, bărbatul a început să zâmbească și mai mult, în timpul în care eu încercam să pun dispozitivul în ureche, care culemea stătea foarte bine, respectivul domn m-a întrebat dacă sunt mulțumit de produs. I-am răspuns că eu deja de când l-am văzut eram foarte încântat de el și că acum mi-a întărit convingerea că e un accesoriu foarte util. La care el mi-a spus că se bucură foarte mult că audă asta pentru că de un an lucrează la prototip. Nu mi-a venit să cred că îl aveam în față pe cel care a avut ideea să facă acest dispozitiv.

MWC 2014

L-am întrebat de unde îl pot cumpăra și mi-a spus că o să îmi trimită peste 2-3 luni una, pentru că s-ar mai putea să dureze până când va apărea și în Europa. Am făcut un schimb de cărți de vizită. A fost de acord să facem și un selfie împreună, ceea ce m-a bucurat foarte mult pentru că acest om mi-a trimis o energie pozitivă prin care am simțit că îl bucură foarte mult faptul că oamenii sunt încântați de produsul creat de el. Pe acest domn îl cheamă Edmoon Cai.

Cu această experiență am părăsit expoziția, iar la ieșire deja eram invitați la expoziția de anul viitor care va fi în perioada 2-5 martie 2015. Un mesaj asemănător primit pe telefon de la organizatorii expoziției conținea mesajul următor:

"Thank you for the biggest & best MWC ever! See you next year @MWC2015. And join us in Shanghai for Mobile Asia Expo, 11-13 June 2014, http://bit.ly/A8QUqq"
​

MWC 2014

Având în vedere faptul că de 2 zile o brățară îmi numără pașii, am putut calcula cu aproximație că în 4 zile de expoziție am făcut aproximativ 80 km pe jos și tot ce vă spun este că a meritat din plin fiecare pas făcut. Vă mulțumesc că mi-ați urmărit jurnalul și sper să ne reauzim cu bine.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×