“Apple a distrus Finlanda” afirmă prim ministrul țării nordice, Alexander Stubb

Autor:  | Publicat în:  Nokia 943 ori
<b>&ldquo;Apple a distrus Finlanda” afirmă prim ministrul țării nordice, Alexander Stubb</b>Se pare ca prim ministrul Finlandei, Alexander Stubb consideră că Apple e vinovată pentru problemele țării nordice pe care o conduce. După ce ratingul țării a fost scăzut de la AAA la AA+, oficialul ar fi declarat că Apple e de vină pentru...

Se pare ca prim ministrul Finlandei, Alexander Stubb consideră că Apple e vinovată pentru problemele țării nordice pe care o conduce. După ce ratingul țării a fost scăzut de la AAA la AA+, oficialul ar fi declarat că Apple e de vină pentru distrugerea Nokia, dar și pentru decăderea industriei hârtiei din această țară.

Finlanda este unul dintre cei mai mari producători de hârtie din lume, dar și de tehnologie mobilă, ambele segmente fiind afectate de produsele Apple. Nokia a fost grav afectată de ascensiunea handseturilor Apple, ajungând ca secțiunea sa Devices & Services să fie vândută către Microsoft. Stubb declară că iPhone-ul a ucis Nokia, iar iPad-ul a distrus industria finlandeză a hârtiei. Totuși, oficialul a ținut să afirme că Finlanda e gata să revină.

Producția globală de hârtie e afectată de ascensiunea e-readerelor și tabletelor și asta de ani buni. Scăderea ratingului de țară pentru Finlanda înseamnă o mini criza locală, adâncită de un euro slab și de criza din Ucraina, tara destul de apropiată de finlandezi. Totuși segmente ca energia bio și "noua Nokia" ar putea reprezenta o revenire la viața a acestei țări, conform ministrului.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×