Lentile lichide pentru telefoane mobile

1.163 ori
<b>Lentile lichide pentru telefoane mobile</b>Francezii ne uimesc cu o inventie care suna a combinatie intre "jucariile" lui James Bond si un film SF: o "lentila" din picaturi de apa si ulei cu diametrul de cativa milimetri. Compania franceza Varioptic se pare ca are ideea perfecta pentru crearea...

Francezii ne uimesc cu o inventie care suna a combinatie intre "jucariile" lui James Bond si un film SF: o "lentila" din picaturi de apa si ulei cu diametrul de cativa milimetri.

Compania franceza Varioptic se pare ca are ideea perfecta pentru crearea unor lentile ale viitorului, mult mai rezistente si mai mici decat cele actuale. Combinand apa si uleiul intr-o structura conica si aplicand un curent electric de 40 Volt se va obtine o suprafata convexa. Aceasta solutie ar fi ideala datorita consumului electric de 10 ori mai mic decat in cazul unei lentile auto focus motorizate.

Inventia isi poate gasi utilizari si in medicina, dar prioritatea francezilor o reprezinta telefonia mobila. Samsung a inceput deja necocierile cu Varioptic pentru o viitoare colaborare, in cadrul careia firma franceza se va ocupa de crearea lentilelor pentru telefoanele firmei mai sus mentionate. Simularile si testele recente au aratat ca lentilele lichide pot atinge un zoom de pana la 3X sau chiar mai mult.

Cu prototipul pe drum ne putem astepta ca Varioptics sa tina cu dintii de patentul pentru aceasta inventie. Lentila lichida cu auto focalizare...oare ce urmeaza in domeniul telefoniei mobile?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×