Levitatia descoperita in sfarsit?!

1.569 ori
<b>Levitatia descoperita in sfarsit?!</b>Se pare ca fizicienii au rezolvat in sfarsit misterul levitatiei, realizand metoda ideala de a face obiectele (poate chiar si oamenii) sa pluteasca in aer. Lasand la o parte conceptul din seria Star Wars, chiar exista "Forta", acel fenomen ciudat care...

Se pare ca fizicienii au rezolvat in sfarsit misterul levitatiei, realizand metoda ideala de a face obiectele (poate chiar si oamenii) sa pluteasca in aer.

Lasand la o parte conceptul din seria Star Wars, chiar exista "Forta", acel fenomen ciudat care tine moleculele la un loc. Acesta este numit de oamenii de stiinta forta Casimir, iar la ora actuala fizicienii britanici sunt pe cale de a inversa procesul, facand obiectele sa se respinga. Astfel, ei spera ca vor folosi aceasta tehnica pentru a reduce frecarea in cazul nano masinilor sau pentru a ajuta oamenii sa leviteze intr-o buna zi.

Procesul este realizat cu ajutorul unei lentile special construite, care poate inversa forta Casimir, facand obiectele sa se respinga, in loc de a se atrage. Cercetatorii cauta de asemenea metode pentru a controla forta de atractie, un factor cheie in reducerea frictiuni partilor minuscule pe care le include nano masinile. Efectele lentilei pot fi puternice chiar si de la distanta, oferind perspectiva unei levitari controlate de la distanta intr-o buna zi. Acestor cercetatori care pot schimba lumea le putem spune doar "Forta fie cu voi!".

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×