LG ar putea lucra din nou la propriul procesor pentru terminale mobile, conform unui trademark recent aprobat

933 ori
<b>LG ar putea lucra din nou la propriul procesor pentru terminale mobile, conform unui trademark recent aprobat</b>Descoperim astăzi faptul că sud-coreenii de la LG Electronics au în plan dezvoltarea unui nou procesor pentru smartphone-uri, asta după ce în trecut aceștia lansau chipset-ul propriu Nuclun pe un număr redus de terminale în Asia. Acum este momentul

LG ar lucra din nou la un chipset propriu pentru smartphone-uri, judecând după un trademark proaspăt apărut online. Sud coreenii nu sunt la prima iniţiativă de gen, ei având un proiect similar în 2014, sub numele de NUCLUN. La acea vreme au produs un singur model, care a sosit doar pe un terminal din Coreea de Sud şi nu a avut succes. Să vedem totuşi ce ştim despre chipset-ul nou.

Văzând că procesoarele Exynos de la Samsung merg bine şi Kirin-urile de la Huawei au început să fie destul de puternice încât să se joace cu AI-ul, LG a simţit nevoia să pluseze în această zonă. Două noi proprietăţi intelectuale au fost aprobate pentru LG de către Biroul de Proprietăţi Intelectuale al UE. E vorba despre "LG Kromax Processor" şi "LG EPIK Processor", ambele având de-a face cu "chipuri/circuite integrate; chipuri multi procesor".

Nu e clar încă daca aceste CPU-uri sunt menite pentru telefoane, ele putând fi destinate pieţei Internet of Things spre exemplu. Avem totuşi şi alte indicii, precum faptul că anul trecut Intel confirma oficial că va produce în fabricile sale chip-uri cu tehnologie ARM realizate de LG. Ar urma să adopte arhitectura de 10 nm şi să activeze în zona flagship. LG va face tot posibilul să evite problemele avute cu NUCLUN, mai ales dacă are parteneri de încredere şi de top ca Intel.

Ca o mentiune secundara, NUCLUN 2 era in plan, dar a fost anulat. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×