Sony postează un infografic cu privire la pregătirile pentru actualizările la Android Oreo destinate telefoanelor Xperia

1.751 ori
<b>Sony postează un infografic cu privire la pregătirile pentru actualizările la Android Oreo destinate telefoanelor Xperia</b>În acest moment japonezii de la Sony lucrează la update-urile Android Oreo pregătite pentru smartphone-urile Xperia din gamă și pentru a ne a reaminti acest lucru, decid să posteze chiar astăzi un soi de infografic ce conține informații

Sony Mobile se număra printre companiile care s-au mişcat cel mai bine la capitolul actualizări software pentru termminalele lor cu Android. Au început testele la nivel de experienţă "concept" de luni bune şi cele mai noi smartphone-uri prezentate la IFA 2017 au venit din start cu Android Oreo. Acum vedem şi un infografic, care detaliază întreg procesul aferent sosirii noului update.

Infografic Sony

Sony este printre primii producători de smartphone-uri care oferă actualizarea pe unul dintre flagship-urile sale de bază, Sony Xperia XZ Premium. Asta în condiţiile în care modele HTC U11, Galaxy S8 sau LG G6 nu au primit această actualizare. Infograficul explică întreaga cronologie a procesului de actualizare şi vedem cum softul ajunge de la Google la Sony Mobile şi apoi la utilizatorii Xperia din toată lumea.

Infografic Sony

În prima fază totul porneşte de la un "Platform Development Kit", care cu câteva săptămâni înainte de lansarea unei noi versiuni Android ajunge la Sony. E vorba despre o colecţie de fişiere sursă şi multe altele, cu care Sony lucrează, face teste şi le optimizează. Apoi vine munca de după lansarea oficială a versiunii Android, atunci când dezvoltatorii pun noul soft pe sistemul Sony.

Infografic Sony

Etapa 3 este cea numită "HAL", adică "Hardware Abstraction Layer", care cuplează chipset-urile cu noul software, încât să nu apară probleme. E interesant că Sony subliniază că nu foloseşte chiar toate componentele pe care le foloseşte şi Qualcomm, deci aici e nevoie de optimizare. Probabil au propriile chip-uri asociate procesării de imagine, mă gândesc la componente BIONZ mai ales.

Pentru restul modificărilor şi integrării de UI custom avem etapele în infograficul din acest articol. Şi nici nu am vorbit despre certificare şi aprobare! Oreo a început să vină la final de octombrie pe XZ Premium, aducând şi funcţia de scanare 3D la pachet.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×