LG Display înregistrează un picaj de profit în trimestrul 4 al anului 2017

767 ori
<b>LG Display înregistrează un picaj de profit în trimestrul 4 al anului 2017</b>În ciuda faptului că printre partenerii celor de la LG Display există și giganți precum Apple, compania sud-coreeană nu o duce prea bine în ultima vreme, asta din cauza picajului de profit înregistrat în trimestrul 4 al anului trecut

LG Display este un partener de bază pentru Apple, furnizând panouri IPS către compania din SUA (nu și OLED-uri pentru iPhone X - precum ni s-a confirmat aici). Cu toate acestea business-ul sud coreenilor nu merge deloc roz, după cum arată cifrele pe trimestrul 4 al anului trecut.

LG Display a raportat profit net de 40.92 milioane de dolari pe ultimele 3 luni ale anului trecut, în scădere cu 9.1% faţă de perioadă anterioară. Mai şocant e că aceste cifre reprezintă un picaj de 95% faţă de trimestrul 4 din 2016. Scăderea de preţ a panourilor şi investiţiile crescute în linia de producție OLED au dus la această evoluţie. Veniturile pentru trimestrul 4 au crescut cu 2% faţă de trimestrul 3, dar au scăzut cu 10% faţă de trimestrul 4 din 2016.

Segmentul LG axat pe panouri de ecrane se află totuşi la trimestrul cu numărul 23 în care iese pe profit. Nu sună rău având în vedere că LG Mobile este de 11 trimestre pe minus. Zonele unde a evoluat compania sunt cele ale panourilor de mari dimensiuni, cele pentru televizoare 4K şi cele high end asociate monitoarelor şi produselor All in One. Livrările de panouri TV OLED au ajuns la 1.7 milioane de unităţi, iar LG Display a pornit şi o nouă linie de producţie, E5, care se ocupă cu panouri mici şi medii OLED.

LG dă vina pe cheltuielile pentru extindere şi pe bugetul de R&D pentru 2018 pentru rezultatele trimestrului trecut. Trebuie spus şi că ecranele de TV au reprezentat 40% din veniturile LG Display în trimestrul 4 2017, cele de terminale mobile 28%, iar cele de tablete şi laptop-uri 18%, în vreme ce monitoarele au ajuns la 14%.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×