Qualcomm rămâne lider pe piața de procesoare smartphone și în trimestrul 3 din 2017

1.223 ori
<b>Qualcomm rămâne lider pe piața de procesoare smartphone și în trimestrul 3 din 2017</b>În ciuda numeroaselor procese în care s-au implicat pe parcursul acestui an, cei de la Qualcomm au reușit să își păstreze poziția de lider pe piața procesoarelor de smartphone-uri, plasându-se deasupra celor de la Apple. Ni se dezvăluie că

Pe parcursul acestui an cei de la Qualcomm s-au bucurat oarecum de atenția maximă a publicațiilor tech și a televiziunilor, asta datorită proceselor intentate contra Apple și a ofertei de achiziție primită de la Broadcom. Au fost și lansări de procesoare hit precum Snapdragon 835, afacere ce le-a adus americanilor pentru încă un trimestru poziția de lider absolut pe această piață a soluțiilor CPU pentru smartphone-uri.

Qualcomm

Aflăm că în trimestrul 3 din 2017 cei de la Qualcomm au acaparat 42% din această piață, obținând venituri serioase în această perioadă de 3 luni. Pe cea de-a doua poziție s-a aflat Apple cu o cotă de piață de 20% (scădere cu 1% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut), iar podiumul a fost încheiat de către MediaTek cu o cotă de piață de 14% în acest trimestru.

Firma chineză este și cea care a suferit un declin serios de la 18% cotă de piață înregistrată în trimestrul 3 al anului 2016. Cei de la Samsung sunt menționați cu o cotă de 11% (creștere de la 8%), iar Huawei cu 8%. Tot din partea celor de la Counterpoint Research aflăm că în acest trimestru 3 al anului, veniturile înregistrate de producătorii de procesoare mobile au ajuns la 8 miliarde de dolari, în creștere cu 19% față de aceeași perioadă din 2016. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×