LG Mobile nu aruncă prosopul, în ciuda pierderilor din ultimii ani

1.879 ori
<b>LG Mobile nu aruncă prosopul, în ciuda pierderilor din ultimii ani</b>Deși situația din zona Mobile nu este deloc roz, se pare că gigantul sud-coreean LG Mobile încă nu este pregătită să arunce prosopul în acest segment. După câteva decizii neinspirate și terminale aduse cu lipsuri pe piață sau la sume mari

În ultimii ani două dintre companiile altă dată mari în zona smartphone au început să îşi piardă treptat treptat relevanța. E vorba despre LG şi HTC, care au tot mers în pierdere trimestre bune, dar refuza să arunce prosopul. LG şi-a anunţat recent rezultatele financiare şi în ciuda lor, continuă să persevereze.

Vă reamintesc că LG a produs câteva telefoane Nexus, primele telefoane cu adevărat flexibile G Flex şi a furnizat multiple panouri de ecran pentru smartphone-uri Android. Implicarea lor în zona terminalelor mobile e importantă, dar telefoanele sub brand propriu nu au vânzări impresionante. LG Mobile a raportat pierderi de 130.5 milioane de dolari în ultimul trimestru. Asta înseamnă că doar în 2018 compania a pierdut 400 de milioane de dolari in total.

LG a făcut totuşi o declaraţie oficială tranşantă, afirmând că are aşteptări mari de la vânzările lui LG V40 ThinQ pentru ultimul trimestru. Sud coreenii au recunoscut şi că pierderile lor ar fi fost mai mari, dacă nu erau şi telefoanele midrange. Nu doar LG e pe pierdere, deoarece Sony s-a retras de pe câteva pieţe, iar HTC şi-a vândut o bună parte din divizia smartphone către Google.

Comunicatul oficial de presă LG subliniază şi că profitul total al gigantului a fost influenţat negativ de taxele impuse de SUA. Este menţionat şi faptul că piaţa TV se mişcă mai încet, iar LG se va orienta spre modele premium de acum încolo. Ca o menţiune secundară, Samsung are profit de 15.5 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×