LG neagă zvonurile că s-ar pregăti să cumpere Pantech

1.197 ori
<b>LG neagă zvonurile că s-ar pregăti să cumpere Pantech</b>În presa sud-coreeană a apărut de curând și informația potrivit căreia LG a purtat discuții cu oficialii Pantech pentru achiziția acestei din urmă companii. Pantech este al 3-lea cel mai mare producător de smartphone-uri din Coreea de Sud după Samsung și

Compania sud coreeană Pantech a avut o perioadă de pauză cu câţiva ani în urmă, recuperându-şi forţele pentru a reveni apoi pe piaţa în ultimii ani. Nu mai au tăria anilor 2011-2012 totuşi şi surse din industrie spuneau că ar trebui să ne aşteptăm să fie înghiţiţi de LG. Totuşi LG a negat această teorie.

Pantech este al treilea cel mai mare producător smartphone din Coreea de Sud, dupa Samsung si LG. Totul a pornit de la publicaţia locală Aju Business Daily, care scria că LG se află în discuţii cu Pantech pentru un parteneriat mai amplu. Se lua în calcul o achiziţie completă, sau doar vânzarea zonei de smartphone-uri de buget. Eventual puteau fi furnizate modele midrange şi low end către LG.

Deocamdată LG neagă tot, având griji mai presante, precum faptul că zona sa Mobile a înregistrat pierderi pentru a opta lună consecutiv în martie 2017. În ce privește Pantech, compania cunoştea falimentul în 2014 şi era cumpărată de un consorţiu de firme IT în 2015. Această companie era fondată în 1991 şi a operat cu succes în SUA, prin operatori parteneri ca AT&T sau Verizon.

Dacă mă întrebaţi pe mine o achiziţie ar fi o idee bună, asta dacă LG are finanţele necesare. De-a lungul anilor Pantech a experimentat cu formaturi și și-a asumat mai multe riscuri decât LG aș spune.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×