Celebrul producător de camere cinema RED ar lucra la un super smartphone, menit capturii video profi in 6K

891 ori
<b>Celebrul producător de camere cinema RED ar lucra la un super smartphone, menit capturii video profi in 6K</b>RED, unul dintre cei mai populari producători de camere video cinematografice a dezvăluit de curând dorința de a intra și pe piața smartphone odată cu lansarea unui terminal capabil de captură video 6K! Există și un brevet ce confirmă această

RED este cel mai celebru producător de camere pentru cinematografie şi e resposabil cu imaginile arătoase din producţii ca "Hobbit" sau "Transformers”. Vorbim despre camere de multe zeci de mii de euro, iar acum producătorul ar intenţiona să intre şi în zona smartphone, mutare neaşteptată trebuie să recunosc.

RED

Faptul că RED vrea să intre în această zonă ar putea fi un indiciu că pe viitor vom vedea smartphone-uri capabile de captură video 6K. A apărut recent pe web un brevet, care face referire la un terminal cu muchii concave şi cu posibilitatea de a include o cameră 3D, cu captură 6K. Brevetul pune accentul pe designul fizic al acestui smartphone şi pe stabilitatea crescută.

Acele muchii au fost gândite pentru a permite o aderentă mai bună şi marginile telefonului vor sta pe mână ca un "box" ca să zicem aşa. Documentele menţionează faptul că va fi posibil să capturăm instantanee cu rezoluţie de până la 6144 x 3160 pixeli sau mai mult, dar şi imagini în mişcare, cu rezoluţie de aproximativ 6K. Nu e foarte clar dacă va fi o cameră duală, cu captura 3D, dar sunt şanse mari să vedem aşa ceva.

Dacă se ajunge la această inovaţie se va declanşa o adevărată cursă în rândul producătorilor de telefoane, care vor goni să obţină aceeaşi performantă şi să asigure captura video 6K la rândul lor.  Apoi știți ce urmează.... ecranele 6K!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×