Un ultim trimestru dezamăgitor pentru Sony Mobile; Vânzările de smartphone-uri scad cu 37%

1.169 ori
<b>Un ultim trimestru dezamăgitor pentru Sony Mobile; Vânzările de smartphone-uri scad cu 37%</b>Am văzut în ultimele zile cum multe companii gigant de pe piață și-au prezentat rezultatele financiare din ultimul trimestru, iar astăzi Sony le urmează exemplu. Deși mai toate departamentele japonezilor au fost pe plus

Am văzut în această săptămână cum multe companii gigant de pe piață și-au prezentat rezultatele financiare din ultimul trimestru, iar astăzi Sony le urmează exemplu. Deși mai toate departamentele japonezilor au fost pe plus, există un segment care trage compania în jos și anume Sony Mobile care în ultimele 3 luni ale anului a livrat rezultate dezamăgitoare, asta și pe fondul picajului resimțit de piața globală de smartphone-uri.

Sony

Datele oficiale indică faptul că vânzările de smartphone-uri din ultimul trimestru (trimestrul 3 fiscal din 2018 al celor de la Sony) au scăzut cu 37%. Astfel dacă în trimestrul 2 fiscal cei de la Sony obțineau 217.5 milioane de dolari din vânzarea de smartphone-uri, ultimele 3 luni ale anului au însemnat vânzări de smartphone-uri în valoare de doar 137.2 milioane de dolari.

Venitul obținut de către acest segment scade cu 15.5% de la trimestru la trimestru și că veniturile au ajuns la 1.25 miliarde dolari, în vreme ce pierderile au fost de 142 milioane dolari. În ciuda acestor cifre dezamăgitoare, per total Sony a ieșit pe plus în trimestrul 3 fiscal, perioadă în care profitul operațional a crescut de la 3.26 miliarde dolari (trimestrul 2) la 3.46 miliarde dolari. 

Sony Pictures a reușit să obțină rezultate pozitive și datorită hitului Venom, iar vânzările de console PS4 au scăzut de la 9 milioane unități în trimestrul 3 din 2017 la 8.1 milioane în Q3 2018. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×