LG Optimus Black - un smartphone care ar fi fost hit În 2010

2.483 ori
<b>LG Optimus Black - un smartphone care ar fi fost hit În 2010</b>A venit rândul să relatez impresiile mele referitoare la un telefon foarte interesant. LG Optimus Black a primit deja tratamentul mobilissimo.ro într-o recenzie video detaliată și o galerie foto pe măsură. O puteți citi sau viziona - aici....

A venit rândul să relatez impresiile mele referitoare la un telefon foarte interesant. LG Optimus Black a primit deja tratamentul mobilissimo.ro într-o recenzie video detaliată și o galerie foto pe măsură. O puteți citi sau viziona - aici. Recenzia făcută de noi a fost înaintea celei de la un blog de tehnologie foarte cunoscut în dot com - engadget.

Un exemplar a poposit pentru recenzie și la mine, iar impresiile le găsiți mai jos. Trebuie să explic de ce am ales titlul. LG Optimus Black este un smartphone cu Android 2.2 FroYo single core cu ecran IPS de 4 inch cu rezoluție 480x800 pixeli, procesor tactat la 1 GHz, 512 MB RAM, cameră foto de 5 Megapixeli care filmează HD, cameră secundară pentru apeluri video de 2 Megapixeli, baterie de 1.500 mAh. Toate aceste date tehnice îl fac un rival pentru Samsung Galaxy S sau HTC Desire, dar aceste modele au avut un an de grație în 2010 și în 2011, deja avem alte așteptări. Normal că LG joacă și în hora dual-core cu LG Optimus 2X și Optimus 3D - nu am auzit cifrele de vânzări, dar bănuiesc că sunt decente.

A. Puncte tari
O să reliefez punctele tari și slabe ale terminalului sud-coreean.
1. Ecranul de 4 inch cu rezoluție 480x800 pixeli cu tehnologie IPS LCD. Este cel mai luminos display pe care îl poți achiziționa din piață. Singurul care îl depășește este SuperAMOLED Plus de pe Samsung Galaxy S II ce vine cu un contrast mai bun. Se vede excelent, dar în lumina soarelui suferă datorită efectului de oglindă.

2. Hardware - procesor de 1 GHz, 512 MB RAM, 2 GB ROM, microSD de până la 32 GB și accelerator grafic PowerVR SGX530 GPU. Rulează Android 2.2 FroYo și este promisă trecerea la 2.3 Gingerbread în viitorul apropiat, poate în această vară. Nu va întâmpina probleme la aplicațiile din Android Market - peste 250.000 și nici cu adoptarea Gingerbread nu vor fi probleme.

3. Interfața - îmi place cum LG face customizarea ROM-urilor sale Android. Se păstrează mult din ideea inițială. Aplicațiile instalate din Market sunt dispuse distinct. Aranjarea celor 7 ecrane de home se face ușor, intuitiv. Un launcher dedicat aduce un plus de viteză, dar se pierde la stabilitate.

4. Conectivitate - pachetul este complet și pe lângă 3G cu viteze de până la 7.2 Mbps, Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi hotspot, bluetooth 2.1, microUSB, jack de 3.5 mm avem și Wi-Fi direct plus DLNA. Nu i se poate reproșa nimic la acest capitol. Nu pierde semnalul indiferent în ce poziție îl țineți și se aude excelent.

5. Camera foto/video - are un senzor de 5 Megapixeli și unul la camera secundară de 2 Megapixeli ce ar trebui să ofere calitate în apelurile video. Filmează HD la 30 fps și aveți mostre video și foto.

6. Autonomia - sunt obișnuit ca telefoanele Android la o folosire continuă să scadă repede în nivel al bateriei. Optimus Black nu face rabat de la acest deziderat, dar parcă ar fi de menționat un plus. Rezistă mai mult fără a fi nevoie să parcurgeți un set de etape.

B. Puncte slabe
Să trecem și la părțile mai puțin bune.
1. Android 2.2 FroYo în dauna lui 2.3 Gingerbread. Așteptăm să vină update-ul ca să tăime acest incovenient.

2. Prețul - costă mult la unele magazine online - în jur de 2.000 de lei fiind mai scump decât LG Optimus 2X ce oferă un procesor dual-core la 1 GHz, 8 GB spațiu de stocare și cameră foto de 8 Megapixeli care filmează full HD. Cea mai bună ofertă este la Orange unde îl găsiți la 77 de euro cu Pantera 20 (29 euro/lunar cu 200 de minute naționale, 1200 de minute în rețea, 900 de sms-uri și 50 MMS-uri, 350 MB trafic de internet inclus plus My Smartphone 10 care oferă încă 500 de MB trafic de internet).

Sunt de părere că este un telefon reușit cu un design suplu - are doar 9.2 mm grosime și doar 109 grame la un ecran de 4 inch. Arată mai bine și decât vărul mai mare - LG Optimus 2X și mai bine finisat decât un rival puternic - Samsung Galaxy S (Optimus Black este dovada că se pot face carcase din plastic care nu scârțâie când strângi telefonul în mână).

Puteți cumpăra LG Optimus Black la prețul de 1.717 lei de la evoMAG.ro.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×