LG Optimus Sol vs HTC Rhyme - duel Între telefoane Android single core

3.578 ori
<b>LG Optimus Sol vs HTC Rhyme - duel Între telefoane Android single core</b>Ambele telefoane le-am avut în test pentru o perioadă îndelungată și la final m-am gândit că ar fi utilă o comparație între cele două smatrphone-uri cu Android, single core. Sunt poziționate ușor diferit. LG Optimus Sol este un telefon...

Ambele telefoane le-am avut în test pentru o perioadă îndelungată și la final m-am gândit că ar fi utilă o comparație între cele două smatrphone-uri cu Android, single core. Sunt poziționate ușor diferit. LG Optimus Sol este un telefon middle-level veritabil, iar HTC Rhyme mizează mult pe publicul feminin și pe elementul fashion.


HTC Rhyme

Mai întâi să vedem datele hardware:

Telefoane mobile
Date tehnice
LG Optimus SolHTC Rhyme
EcranUltra AMOLED capacitiv de 3.8 inch cu rezoluție 480x800 pixeli, protejat de corning gorilla glass și cu interfața Optimus UI 2.0S-LCD de 3.7 inch capacitiv cu rezoluție 480x800 pixeli și cu interfața HTC Sense UI 3.5
ProcesorSingle core Qualcomm MSM8255 la 1 GHzSingle core Qualcomm MSM8255 LA 1 Ghz
Memorie512 MB RAM, 2 GB ROM, 1 GB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB768 MB RAM, 4 GB spațiu de stocare, microSD de 8 GB inclus, suportă microSD de până la 32 GB
GPUAdreno 205Adreno 205
Sistem de operareAndroid 2.3.4 GingerbreadAndroid 2.3.4 Gingerbread
Conectivitate3G cu viteze de download de până la 7.2 Mbps,  Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi direct, Wi-Fi hotspot, DLNA, bluetooth 3.0, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS3G cu viteze de download de până la 14.4 Mbps, Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi hotspot, DLNA, bluetooth 3.0, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS
Cameră foto și video5 Megapixeli, autofocus, geo-tagging, detectare a feței, filmează HD la 30 fps, cameră frontală de 0.3 Megapixeli5 Megapixeli, autofocus, LED flash, geo-tagging, filmează HD sau la 720p, cameră frontală de 0.3 Megapixeli
Baterie1.500 mAh1.600 mAh
Greutate110 gr.130 gr.
Grosime9.8 mm10.9 mm
Preț1.299 lei1.859 lei

Design

LG Optimus Sol pe care l-am testat era un sample și nu versiunea finală, destinată a fi comercializată. HTC Rhyme era de la un magazin online și pachetul său era cel ce va sosi și la un posibil client. Telefonul HTC este destinat publicului feminin și în culoarea mov se potrivește în mâinile unei domnișoare. Aduce și multe accesorii: dock-station, husă albă, bijuterie ce se poate conecta prin bluetooth la telefon și clipește atunci când primești un apel sau ești într-o convorbire, căști de tip in-ear cu fir lat și în ton cu smartphone-ul pe mov, încărcător negru cu cablu ce se folosește și dacă vrei să transferi date între telefon și calculator. Calitatea fabricației este fără reproș la HTC, stă bine în mână, poate fi operat cu ușurință, dă impresia de telefon solid, s-a folosit și metal la realizare sa, capacul bateriei este de dimensiuni reduse și bateria nu poate fi scoasă din lăcașul său, doar să montezi un microSD și o cartelă SIM. Are 130 gr. și 10.9 mm grosime.

LG Optimus Sol are în compoziție sa mai mult plastic, spatele este lucios și adună repede amprentele și zgârieturile. Capacul bateriei se îndepărtează ușor. Atunci când este strâns în mână scoate un ușor sunet de la îmbinările nu tocmai ok dintre capac și carcasă. Totuși, poate fi manevrat cu ușurință.

Câștigător: HTC Rhyme pentru atenția la detalii și calitatea materialelor

Ecran și sunet

HTC Rhyme aduce un display S-LCD de 3.7 inch cu rezoluție 480x800 pixeli, iar LG mizează pe un Ultra AMOLED de 3.8 inch cu aceeași rezoluție. HTC se vede decent, dar LG uimește prin calitatea imaginilor afișate, printr-un negru intens. HTC-ul pare șters în comparație cu smartphone-ul sud-coreean.

Sunetul vine de la boxe situate pe spate. Se aud clar. HTC Rhyme plusează din pachet cu căști de tip in-ear pe fir lat, LG are un căști clasice negre pe jack de 3.5 mm. Este clar că Rhyme se aude mai bine când sunt conectate căștile.

Câștigător: LG Optimus Sol pentru că are un display de o calitate foarte bună, la capitolul sunet recomand să accesorizați LG-ul cu căști de tip in-ear și se va ridica la nivelul audiției de pe Rhyme.

LG Optimus Sol vs HTC Rhyme - duel Între telefoane Android single core


LG Optimus Sol

Sistem de operare, aplicații și performanță

Ambele rulează Android 2.3.4 Gingerbread. Contează foarte mult și interfața. HTC Sense UI a ajuns la indicativul 3.5 și se mișcă mai bine ca niciodată. Este un adevărat plus pentru HTC Rhyme. Optimus UI este simplu, nu merge pe customizare excesivă a sistemului de operare Android. Nu o să vă deranjeze cu nimic, precum mi se întâmplă mie cu bătrânescul TouchWIZ de la Samsung.

Atât HTC Rhyme cât și LG Optimus Sol rulează fără probleme orice aplicație din Android Market. Rezoluția de 480x800 pixeli a fost mult timp un fel de standard, nici Samsung Galaxy S II nu a depășit această barieră și aplicațiile sunt optimizate să funcționeze nativ pe ea.

împărtășesc același procesor și accelerator grafic. Pe hârtie stă mai bine HTC Rhyme care aduce 768 MB RAM față de doar 512 MB la Optimus Sol, 4 GB spațiu de stocare față de 1 GB la rivalul din acest articol, microSD de 8 GB inclus în pachet față de niciun microSD card la Sol. Și o serie de teste de benchmark:

Telefoane mobile
Teste de benchmark
LG Optimus SolHTC Rhyme
Quadrant Standard (vechea ediție)1.419 puncte1.621 puncte
AnTuTu Benchmark2.832 puncte2.774 puncte
Vellamo750 puncte778 puncte

Câștigător: HTC Rhyme la mustață și asta pentru cei 4 GB spațiu de stocare, microSD de 8 GB inclus și cei 768 MB RAM care se simt în orice task făcut cu telefon. Demn de menționat că nici LG Optimus Sol nu se situează prea departe, câștigă în AnTuTu Benchmark, dar pierde în Quadrant și Vellamo.

Conectivitate

Modulul 3G de pe HTC Rhyme este mai performant aducând viteze de până la 14.4 Mbps față de 7.2 Mbps pe secundă. Rhyme și Sol au în comun: Wi-Fi b/g/n, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS, DLNA, Wi-Fi hotspot.

Câștigător: HTC Rhyme pentru 3G-ul cu viteze duble. Și LG oferă aceleași caracteristici de conectivitate.

Cameră foto și video

5 Megapixeli, filmare HD și cameră frontală de 0.3 Megapixeli sunt atribute comune. La LG Optimus Sol se simte lipsa unui LED flash. Ambele camere sunt cu autofocus, geo-tagging. HTC Rhyme plusează cu o interfață a camerei foto cu mai multe opțiuni și o calitatea mai ridicată a fotografiilor. LG fotografiază bine în spațiile deschise, cu lumină, dar la interior este victima lipsei un LED flash și a luminozității.

Câștigător: HTC Rhyme pentru interfața camerei cu mai multe opțiuni și pentru calitatea fotografiilor.

Autonomie

Bateria este de 1.600 mAh la HTC Rhyme și 1.500 la LG Optimus Sol. Primul nu permite îndepărtarea sa, iar LG oferă acces la baterie. Autonomia este similară. Ambele telefoane rezită o zi dacă utilizați intensiv aplicațiile instalate, GPS, Wi-Fi, 3G, luminozitatea maximă a ecranului. Se poate spune că termină la egalitate.

Preț:

Nu are rost să mai spun care este câștigătorul.

Concluzii

LG Optimus Sol a impresionat la display și preț de achiziție și a fost aproape de HTC Rhyme la capitolele performanță, conectivitate, cameră foto/video. La autonomie au încheiat la egalitate. HTC Rhyme este oarecum nișat către publicul feminin care pune preț pe personalizare și mai puțin pe performanță. LG Optimus Sol a fost gândit pentru o masă mai largă și cu accent pe un preț cât mai bun, de aici și compromisul cu capacul din plastic, lipsa unui LED flash, spațiu de stocare redus.

CapitoleTelefon câștigător
DesignHTC Rhyme
EcranLG Optimus Sol
SunetHTC Rhyme
PerformanțăHTC Rhyme
ConectivitateHTC Rhyme
Cameră foto/videoHTC Rhyme
AutonomieEgalitate
PrețLG Optimus Sol
Total5 p. - HTC Rhyme, 2 p. - LG Optimus Sol

Alegerea mea ar fi LG Optimus Sol. Aduce performanțe similare și un display superb în contextul unui preț de achiziție cu aproximativ 30% mai mic.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×