LG pregătește telefoane și tablete ce vor rula platforma MeeGo

Autor:  | Publicat în:  LG 1.601 ori
<b>LG pregătește telefoane și tablete ce vor rula platforma MeeGo</b>Aș zice din start că este o mișcare surprinzătoare. MeeGo a izvorânt din colaborarea Nokia și Intel ce puneau în comun experiența dobândită prin Maemo 5 și Moblin. LG preia ștafeta din mers după ce MeeGo a trecut în plan secund pentru Nokia...

Aș zice din start că este o mișcare surprinzătoare. MeeGo a izvorânt din colaborarea Nokia și Intel ce puneau în comun experiența dobândită prin Maemo 5 și Moblin. LG preia ștafeta din mers după ce MeeGo a trecut în plan secund pentru Nokia după adoptarea Windows Phone 7.

în luna mai potrivit sursei citate se pregătește un eveniment la San Francisco în cadrul căruia LG va prezenta tablete și telefoane cu MeeGo.

Este interesant acest pas al sud-coreenilor. Cifra lor de vânzări ca și unități livrate în Q1 2011 față de Q1 2010 nu stă deloc bine - o scădere de aproape 10% pe când concurența din top 5 mondial a crescut sau s-a menținu la cota anterioară - vorbesc de Nokia cu 1% creștere și recordul este deținut de Apple cu peste 115% mai multe telefoane vândute.

Nu știu cum vor reuși LG și probabil Intel să dezvolte MeeGo în concurența cu Apple - iOS, Google - Android și Microsoft - Windows Phone 7. Este vorba de atragerea celor ce dezvoltă aplicații. Mă uit cât de mult s-a rafinat iOS sau Android ce aduce aplicații care mai de care mai interesante și utile.

Anul trecut au cochetat cu ideea de a produce un smartphone pe MeeGo și mă refer la GW990, care a fost prezentat prima oară la CES din 2010. Acum putem spune că au pornit proiectul de unde l-au lăsat și motivele pentru care nu au mers până la capăt sunt cunoscute doar de către cei care stabilesc strategia LG pe partea de telefoane mobile.

LG a început destul de bine 2011. Mă refer în special la opiniile pozitive create de lansările sale. Au ales Android pentru Optimus 2X - primul lor telefon dual-core pe Tegra 2 de la Nvidia, LG Optimus 3D - o altă premieră, un telefon ce produce și redă conținut 3D. Optimus Black ar fi fost mult mai binevenit în 2010 în lupta cu Galaxy S și Desire.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×