LG va lansa un sistem de plăți cu mobilul În Europa În 2012

Autor:  | Publicat în:  LG 1.503 ori
<b>LG va lansa un sistem de plăți cu mobilul În Europa În 2012</b>LG Electronics și-a anunțat intenția de a lansa un serviciu de plăți cu telefonul mobil în Europa anul viitor, conform Reuters. Acest serviciu le va permite consumatorilor să realizeze plăți la retaileri și furnizori de servicii, folosindu-se de...

LG Electronics și-a anunțat intenția de a lansa un serviciu de plăți cu telefonul mobil în Europa anul viitor, conform Reuters. Acest serviciu le va permite consumatorilor să realizeze plăți la retaileri și furnizori de servicii, folosindu-se de tehnologia NFC.

La ora actuală tehnologiile implicate (NFC, cloud computing) sunt în fază de testare beta, dar suntem siguri că tipul de conectivitate wireless cunoscut drept NFC este viitorul în această privință. în vreme ce în Asia sistemul de plăți cu mobilul este deja prezent, handseturile cu suport NFC abia încep să apară în SUA și Europa.

Astfel, Android 2.3 este prima variantă a OS-ului mobil Google cu suport pentru acest tip de conectivitate, în vreme ce RIM a scăpat recent pe web câteva modele noi de BlackBerry, toate cu suport NFC. Chipurile cu suport Near Field Communication permit schimbul de date între aparate electronice pe distanțe scurte.

Analiștii de la Frost & Sullivan se așteaptă ca până în 2015 să existe peste 860 de milioane de terminale mobile cu suport NFC în circulație și ca această tehnologie să fie cea mai populară pentru plățile mobile.

⚡ Vă ținem la curent cu informații legate de Black Friday, dar și cu produse la reduceri excelente aici. (Live Blogging Black Friday 2018)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×