Mai bine cherchelit, decat vorbind la telefon in timp ce conduci!

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.033 ori
<b>Mai bine cherchelit, decat vorbind la telefon in timp ce conduci!</b>Guvernul britanic nu vede cu ochi buni soferii ce vorbesc la telefonul mobil in timp ce conduc si a introdus o noua lege ce prevede o amenda de 60 de lire sterline si 3 puncte de penalizare pentru un delict de tipul celui mentionat anterior. Riscul...

Guvernul britanic nu vede cu ochi buni soferii ce vorbesc la telefonul mobil in timp ce conduc si a introdus o noua lege ce prevede o amenda de 60 de lire sterline si 3 puncte de penalizare pentru un delict de tipul celui mentionat anterior.

Riscul folosirii telefonului mobil in timpul condusului vine din faptul ca suntem distrasi de conversatie, mai ales daca peisajul din jur nu este deloc spectaculos. Distragerea soferului printr-o convorbire telefonica are efectul unei alcolemii de 2 ori mai mare decat limita legala, sau cel putin asa declara cercetatorii de la Zurich Risk Services. Totul se rezuma la distanta de franare in caz de urgenta, iar aceasta atinge valori similare in cazul consumului de alcool si al distragerii prin convorbire telefonica.

Riscul creste de 4 ori pentru un sofer ce foloseste un telefon mobil in timp ce conduce, comparativ cu un sofer normal supus unor riscuri standard. Aceste statistici si cercetari ne fac sa ne intrebam la ce se gandeau advertiserii care au creat reclame ce insistau asupra faptului ca poti vorbi la telefonul tau mobil din masina, oriunde si oricand. Aceste "oriunde" se poate transforma foarte rapid intr-o sedinta de spiritism, iar providerii nu vor acoperi si lumea de dincolo, daca ati franat prea tarziu in preajma unei prapastii.

Marile firme sunt de asemenea obligate sa nu isi mai solicite angajatii cu apeluri, chiar si legate de munca, in timp ce acestia conduc, in special in cazul drumurilor lungi facute noaptea.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×