Mai e loc pe piață pentru un Facebook Phone? (Editorial)

Autor:  | Publicat în:  Editorial 1.021 ori
<b>Mai e loc pe piață pentru un Facebook Phone? (Editorial)</b>Nu sunt sigur dacă știți, dar HTC ChaCha a fost un telefon care mi-a plăcut mult. Combinația de ecran touch plus tastatura fizică mare și comodă chiar funcționa. Dacă îmi amintesc bine acea tastatură fizică era cu 10% mai mare decât orice...

Nu sunt sigur dacă știți, dar HTC ChaCha a fost un telefon care mi-a plăcut mult. Combinația de ecran touch plus tastatura fizică mare și comodă chiar funcționa. Dacă îmi amintesc bine acea tastatură fizică era cu 10% mai mare decât orice alt QWERTY de pe un terminal touch la acea vreme, deși e posibil să fi fost vorba de mărimea butoanelor mai degrabă. Ei bine, dacă zvonurile sunt reale, HTC nu se lăsă și ne mai pregătește un Facebook Phone. în ce măsură e acesta dorit sau așteptat, voi specula în rândurile următoare...

Ce știm până acum? știm că un așa numit model HTC Myst ar putea debuta în cadrul unui eveniment special Facebook, organizat pe 4 aprilie. Telefonul va fi unul dual core cu camera de 5 megapixeli, ecran HD de 4.3 inch și fără slot microSD. Nu se mai vorbește de vreun buton Facebook deocamdată, dar în schimb întreaga experiență Android va gravita în jurul serviciului de socializare.

Facebook va deveni acum din aplicație un soi de launcher și din câte am înțeles ar putea avea și unul dintre ecranele Home dedicate, cum a făcut HTC cu BlinkFeed pe One. Se vorbește despre sintagma Facebook Home pe Android, aplicație care ar putea fi instalată din Play Store pentru a vă personaliza telefonul Android în jurul lui FB. Adevărul e că Facebook a început să fie peste tot, primind o aplicație de mesagerie separată, una de Check în separată, aplicația principală, diferite integrări în jocuri, contacte și calendar. Cum ar fi ca toate acestea să se facă mai lin și mai discret?

Se vorbește și despre o integrare în bară de notificări, cum avem pe iOS de exemplu și e posibil să avem acces rapid la mesageria din FB sau la lista de contacte, care se vor suprapune peste aplicații deja deschise. Cum facem asta? Swipe într-o anumită direcție sau un gest special și declanșăm acea zonă. Discrepanta între aplicația Facebook de pe iOS, care mereu e lăudată și evoluează rapid și cea de pe Android trebuie să ia sfârșit, deoarece Android este totuși un sistem de operare important.

Uitați-vă cât de bine și discret e integrat Facebook în zona People pe Windows Phone. Platforma Microsoft ascunde atât de bine Facebook și Twitter în interiorul său, încât nici nu le simți. Probabil Facebook a observat cât de bine a început Google+ să fie integrat în experiența Android/Google și vrea același tratament.

Mă aștept la 2 reacții aici: maniacii Facebook să fie încântați și cei care folosesc rar serviciul să instaleze Facebook Home/cumpere HTC Myst și apoi să se vaite că sunt mereu invadați de notificări/friend me/like/Farmville/Spamville. într-o lume în care butonul de Like e sfânt, nu pot decât să mă mir că HTC ChaCha și Salsa nu au avut succes.

Nu știu cifre, dar știu multă lume și mereu când lăudam HTC ChaCha oamenii strâmbau din nas. A existat și un telefon branduit de Vodafone cu buton Facebook, parcă și unul Motorola, dar ele s-au pierdut în negura timpului deja. Următorul pas? O tabletă Facebook, sau poate o cameră Facebook, care ar avea la fel de mult sens precum camerele de filmat cu opțiune specială YouTube, adică... destul de mult sens, dar adio intimitate.

Nu putem uita de cei care rămân indiferenți la Facebook, fanii Twitter și Google+, sau cei care s-au săturat de serviciul lui Zuckerberg. Pentru ei 4 aprilie va veni și va trece foarte rapid, iar dacă specificațiile lui HTC Myst sunt reale, doar un preț bun îl poate salva. Acest telefon TREBUIE să fie gratis la abonament, chiar și la abonament mic. Sau poate ne face Zuckerberg o surpriză și ne dă telefonul gratis și un Facebook plin de reclame?

Ați cumpăra acest handset și dacă da, ce preț ați fi dispus să cheltuiți?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×