Malware nou pe iOS! AdThief infectează peste 75.000 de terminale cu jailbreak

Autor:  | Publicat în:  Apple 702 ori
<b>Malware nou pe iOS! AdThief infectează peste 75.000 de terminale cu jailbreak</b>Apple are o reputație destul de bună când vine vorba de securitate pe terminalele sale, dar din când în când mai apare câte un mic exploit care să îi strice din faima. Azi aflăm de existența lui AdThief, care a infectat peste 75.000 de...

Apple are o reputație destul de bună când vine vorba de securitate pe terminalele sale, dar din când în când mai apare câte un mic exploit care să îi strice din faima. Azi aflăm de existența lui AdThief, care a infectat peste 75.000 de terminale iOS.

Acest malware este cunoscut în unele cercuri și drept "Spad" și el se manifestă doar pe device-urile care au trecut prin procesul de jailbreak. Odată ce un terminal iOS trece prin jailbreak apar și câteva riscuri de securitate inevitabile. Cercetătorul în domeniul securității Axelle Apvrille afirma că AdThief se axează pe SDK-urile de advertising, modificând dezvoltatorul sau ID-ul promoțional și potrivindu-le cu datele unui hacker.

Astfel, malware-ul își poate însuși toate veniturile generate de terminalele infectate și asta doar prin reclame. Până acum, 15 SDK-uri de advertising, inclusiv Google Mobile Ads și Weibo au fost afectate de acest malware. Practic e vorba de o "haiduceală" a veniturilor din reclame și bănuiesc că advertiserii au început deja să ia măsuri.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×