Matti Makkonen, inventatorul SMS-ului a murit la vârsta de 63 de ani; El a negat invenţia de multe ori

1.389 ori
<b>Matti Makkonen, inventatorul SMS-ului a murit la vârsta de 63 de ani; El a negat invenţia de multe ori</b>Finlandezul Matti Makkonen, cel cunoscut drept inventatorul SMS-ului a murit ieri, la v&acirc;rsta de 63 de ani. &Icirc;n mod interesant, nordicul a negat mereu faptul că el ar fi inventat această tehnologie, deşi i s-a atribuit des sintagma de...

Finlandezul Matti Makkonen, cel cunoscut drept inventatorul SMS-ului a murit ieri, la vârsta de 63 de ani. În mod interesant, nordicul a negat mereu faptul că el ar fi inventat această tehnologie, deşi i s-a atribuit des sintagma de "părinte al SMS-ului".

În 2012 Matti declara pentru BBC că tehnica de expediere a mesajelor scrise va continua să existe întotdeauna, chiar dacă îşi va schimba forma. E ştiut faptul că în ultimii ani tot mai puţină lume apelează, preferând în loc "textingul", iar în ultima vreme şi acesta a fost înlocuit cu reţelele de socializare. Finlandezul a menţionat în interviurile acordate şi că Nokia a contribuit vital la popularizarea acestui serviciu, în special prin lansarea modelului Nokia 2010 în anul 1994.

Makkonen făcea primele propuneri cu privire la conceptul de "scurt mesaj scris" în 1984, atunci când lucra ca bugetar şi se afla la o conferinţă în Copenhaga. În ciuda faptului că a contribuit la popularizarea mesajelor text, nordicul nu a primit bani pentru invenţie şi nu a aplicat pentru vreun brevet. Formatul de 160 de caractere a fost ales în 1985 de către cercetătorul Friedham Hillebrand, dar primul SMS a fost trimis de abia în 1992, către directorul Vodafone, Richard Jarvis.

Dacă sunteţi curioşi de ce 160 de caractere aruncaţi o privire aici. Între timp îi uram odihnă liniştită lui Matti Makkonen.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×