Medalii la Olimpiada din 2020 din componente smartphone reciclate; Iată ce a pregătit Japonia

523 ori
<b>Medalii la Olimpiada din 2020 din componente smartphone reciclate; Iată ce a pregătit Japonia</b>Japonia mai are puţin şi îşi atinge ţinta de deşeuri electronice adunate pentru a realiza medaliile de la Olimpiada de la Tokyo, care are loc în 2020. Medaliile vor fi realizate din metale adunate din telefoane vechi şi alte gadgeturi.

Japonia mai are puţin şi îşi atinge ţinta de deşeuri electronice adunate pentru a realiza medaliile de la Olimpiada de la Tokyo, care are loc în 2020. Medaliile vor fi realizate din metale adunate din telefoane vechi şi alte gadgeturi.

Primele pregătiri începeau prin 2017 şi iniţiativa s-a desfăşurat cu succes. Autorităţile au anunţat în ultima săptămână că au ajuns aproape de 100% materiale colectate necesare pentru medalii. După anunţarea faptului că Tokyo va găzdui Olimpiada din 2020, dar şi competiţia paralimpică, comitetul de organizare a pornit programul de reciclare.

NTT DoCoMo, cel mai mare operator nipon de telefonie a început să accepte gadgeturi vechi de reciclat pentru acest program. Staţii de colectare au fost amenajate în diferite locuri publice din Japonia. Răspunsul a fost peste aşteptările organizatorilor, deşi deadline-ul a fost cam scurt (aproximativ 2 ani). Tot bronzul necesar fusese strâns deja în iunie 2018, iar jumătate din cele 30 de kilograme de aur erau şi ele gata anul trecut.

De asemenea se strânseseră şi jumătate din cele 4000 de kilograme de argint necesare tot vara trecută. Acum procentul este 93.7% pentru aur şi 85.4% pentru argint. Ar fi interesantă şi o statistică pentru a afla ce telefoane au mai mult bronz, aur şi argint, dintre cele aflate pe piaţă. Ştiu că sunt şi electronice care folosesc platină, deci ar merita şi ele să intre în statistică.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×