MediaTek pregătește un chip octa-core care îi ia fața lui Snapdragon 810 în testul benchmark Geekbench

Autor:  | Publicat în:  MediaTek 538 ori
<b>MediaTek pregătește un chip octa-core care îi ia fața lui Snapdragon 810 în testul benchmark Geekbench</b>Snapdragon 810 este după cum bine știm, flagship-ul &icirc;n materie de procesoare destinate device-urilor mobile ce se regăsește &icirc;n portofoliul celor de la Qualcomm, chip ce oferă 8 nuclee pe arhitectură de tip big.LITTLE (4x Cortex A57 + 4x...

Snapdragon 810 este după cum bine știm, flagship-ul în materie de procesoare destinate device-urilor mobile ce se regăsește în portofoliul celor de la Qualcomm, chip ce oferă 8 nuclee pe arhitectură de tip big.LITTLE (4x Cortex A57 + 4x Cortex A53) și un GPU Adreno 430.

Cu toate acestea, soarta chip-ului octa-core Qualcomm pare a fi compromisă de către alți producători, printre aceștia numărându-se și MediaTek. Aflăm că producătorul chinez lucrează la un procesor octa-core numit MT6795, componentă ce își dezvăluie deja performanțele în cadrul GeekBench.

MediaTek pregătește un chip octa-core care îi ia fața lui Snapdragon 810 în testul benchmark Geekbench

Din câe putem observa, în cadrul acestei aplicații, un device cu chip-ul MediaTek a reușit să obțină 4536 puncte la testul multi-core, furând astfel lui Snapdragon 810 (4335 puncte), poziția cu numărul 3 în topul celor mai performante procesoare. Poate că anul 2015 va fi unul în care chinezii vor acapara și piața procesoarelor, până acum MediaTek fiind asociat cu terminalele low-end și mid-range.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×