Meizu şi MediaTek lucrează la "cea mai bună recunoaştere facială de pe smartphone-uri"; Vor prezenta tehnologia în 2018

949 ori
<b>Meizu şi MediaTek lucrează la "cea mai bună recunoaştere facială de pe smartphone-uri";  Vor prezenta tehnologia în 2018</b>Dorind să ofere un sistem la fel de performant precum Face ID de pe iPhone X, cei de la Meizu s-au aliat cu MediaTek pentru a dezvolta așa cum spun ei "cea mai bună recunoaștere facială de pe un smartphone". Tehnologia va debuta anul viitor

Privim cu suspiciune pe oricine se autointitulează "cel mai bun" în orice domeniu, pentru că acest titlu trebuie obţinut, nu doar aruncat din neant. Mediatek şi Meizu colaborează la un proiect care ar urma să dea naştere unui nou sistem de recunoaştere facială şi autentificare, pe care cele două companii îl numesc cel mai bun din industrie.

În ce măsură afirmaţia e reală doar timpul şi comparaţiile cu Face ID o vor spune. Tehnologia va fi prezentată oficial în cadrul show-urilor tech de anul viitor. Chiar dacă recunoaşterea şi autentificarea facială există pe telefoane încă de pe vremea lui Galaxy Nexus, aceasta nu a mai evoluat până la apariţia lui Face ID, care moşteneşte unele concepte de la Microsoft Kinect.

Acum chinezii se înhamă la un rival, realizat de Meizu şi MediaTek. De ce MediaTek? Pentru că e nevoie de un procesor puternic pentru a realiza analiza datelor faciale, scanarea şi procesarea lor, probabil unul de 10 nm. Rămâne de văzut dacă e vorba doar de scanarea trăsăturilor feţei sau si a irisului, aşa cum face Samsung de exemplu. Meizu mai are de înfruntat o altă provocare şi anume găsirea unui partener hardware care să livreze componente cu o eficiență a producţiei de peste 10%, pentru că atât obţine Face ID la linia de producţie, încetinind semnificativ producerea de modele iPhone X.

Meizu nu e la prima copiere de functie Apple, ei realizând design-ul antenelor în stil iPhone 7 chiar înainte să apară iPhone 7, prin Meizu Pro 6. Aflăm mai multe detalii la MWC probabil.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×